ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χειροκροτήματα από τους ευρωβουλευτές

Μαριάς: Παρέμβαση Ταγιάνι στον Τούρκο πρέσβη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Παρέμβαση στον Τούρκο πρεσβευτή για την υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, μετά από αίτημα του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ενώπιον της Ολομέλειας της Ευρωβουλής, στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «επί 12 ήμερες συνεχίζεται η παράνομη κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φύλακες υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης στην Τουρκία. Είναι μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελληνική κοινή γνώμη. Χθες σε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα οι γονείς των δύο παλικαριών και οι κάτοικοι ζήτησαν την άμεση απελευθέρωσή τους».

Ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Κάνω έκκληση στο Σώμα και σε εσάς προσωπικά όλοι μαζί με μια φωνή εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να απαιτήσουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Θέλουμε την άμεση συμπαράστασή σας κύριε πρόεδρε, το αναμένει όλη η κοινή γνώμη, το αναμένουν οι γονείς των παλικαριών».

Η παρέμβαση του Νότη Μαριά έγινε δεκτή με θερμά χειροκροτήματα από την πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών, καθώς επίσης και από τον παρευρισκόμενο Επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ.

Μετά από λίγη ώρα, το γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έκανε αποδεκτό το αίτημα του Έλληνα ευρωβουλευτή.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.