ΚΟΣΜΟΣ

Η 8η επίθεση τους τελευταίους δύο μήνες

Νέες καταγγελίες για επίθεση με χημικά στη Συρία - 30 άτομα στο νοσοκομείο

Ο τελευταίος έλεγχος που διενεργήθηκε αναφορικά με τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, εναντίον πληθυσμών που πρόσκεινται στις ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης, δεν απέδειξε την ορθότητα των καταγγελιών. Ωστόσο, τη Δευτέρα άλλα 30 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα έντονης δηλητηρίασης, λίγη ώρα μετά το βομβαρδισμό που προηγήθηκε σε περιοχές στην Ανατολική Γούτα.

Τις καταγγελίες έκαναν τα μέλη της οργάνωσης «White Helmets», υποστηρίζοντας πως η επίθεση με χημικά πραγματοποιήθηκε στην πόλη Hammuriyeh, λίγη ώρα μετά τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας των διεθνών οργανισμών στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως αναφέρουν, οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν παρουσίασαν συμπτώματα από εισπνοή αερίου χλωρίνης. Αν επιβεβαιωθεί η χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ, θα πρόκειται για την 8η επίθεση με χημικά τους τελευταίους δύο μήνες.
Τη νοσηλεία με συμπτώματα δηλητηρίασης επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τονίζοντας σε δήλωση του εκπροσώπου του ότι 18 άτομα παρουσίασαν μεγάλες δυσκολίες στην αναπνοή και άλλα 12 νοσηλεύτηκαν με ηπιότερα συμπτώματα, αλλά σίγουρα με δηλητηρίαση από αέριο χλωρίνης.

Τον περασμένο μήνα, ένα παιδί έχασε τη ζωή του και άλλα 13 άτομα νοσηλεύτηκαν με δηλητηρίαση, μετά από βομβαρδισμό του συριακού καθεστώτος στο χωριό al-Shifuniyah.

Η ρωσική κυβέρνηση αντέδρασε στις κατηγορίες, επαναλαμβάνοντας ότι οι διεθνείς οργανισμοί δεν εντόπισαν ίχνη χημικής επίθεσης κατά τον έλεγχο που διενήργησαν τα τελευταία 24ωρα. «Η προπαγάνδα εναντίον της συριακής ηγεσίας συνεχίζεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.