ΚΟΣΜΟΣ

Nέος πρωθυπουργός της Σλοβακίας o Πέτερ Πελεγκρίνι

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο παραιτήθηκε σήμερα έπειτα από δύο εβδομάδες πολιτικής αναταραχής και μαζικών διαδηλώσεων, που πυροδότησε η δολοφονία ενός δημοσιογράφου στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος Αντρέι Κίσκα αποδέχθηκε την παραίτηση του Φίτσο κατά τη διάρκεια τελετής και ανέθεσε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πέτερ Πελεγκρίνι να αναλάβει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Θα παραμείνει στην πολιτική ο Φίτσο

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο δεσμεύτηκε να παραμείνει στην πολιτική ως ενεργό μέλος του κυβερνώντος κόμματός του, αφού παραιτήθηκε από τον πρωθυπουργικό θώκο, μεσούσης της πολιτικής κρίσης που προκάλεσε στη χώρα η δολοφονία ενός δημοσιογράφου.

«Είπα στον πρόεδρο: Μην ανησυχείς, δεν εγκαταλείπω την πολιτική, θέλω να είμαι ένας ενεργός ηγέτης κόμματος» είπε ο Φίτσο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Ο ρόλος μου θα έγκειται στο να στηρίζω τον νέο πρωθυπουργό και να προωθώ τις προτεραιότητες που είναι σημαντικές για το Smer: Τον σαφή προσανατολισμό του υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.