ΚΟΣΜΟΣ

Στις έρευνες συμμετέχουν το FBI και η Σκότλαντ Γιαρντ

Νότια Αφρική: Τζιχαντιστές πέταξαν τουρίστες σε λίμνη με κροκοδείλους

Έρευνες σε ένα ποτάμι γεμάτο κροκόδειλους στη Νότια Αφρική για τις σορούς ενός Βρετανού βοτανολόγου και της γυναίκας του που απήγαγε συμμορία που σχετίζεται με το «Ισλαμικό Κράτος» κάνουν δύτες της αστυνομίας.

Ο Αχμάντ «Μπαζούκα» Τζάκσον Μούσα από το Μαλάουι, ο τελευταίος ύποπτος που συνελήφθη αναφορικά με την εξαφάνιση του Ροντ και της Ρέητσελ Σόντερς, οδήγησε τους αστυνομικούς στις όχθες του ποταμού Τουγκέλα, όπου πέταξε, όπως ομολόγησε τις σορούς τους, αφού προηγουμένως τις τύλιξε στους υπνοσάκους τους.

Η σύλληψή του συνιστά τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα εξέλιξη στο ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία για τον εντοπισμό των απαγωγέων του ζεύγους των Βρετανών, οι οποίοι εξαφανίστηκαν στις 10 Φεβρουαρίου ενώ μάζευαν σπόρους σπάνιων λουλουδιών σ’ ένα λόφο.

Οι Αρχές καταζητούσαν τον Μούσα καθώς είχε βρεθεί πέντε μέρες αργότερα το διαβατήριο του στο σπίτι των βασικών υπόπτων γα την απαγωγή, δολοφονία και ληστεία των Βρετανών, ενός 38χρονου και μιας 27χρονης, που σχετίζονται με το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος».

Οι δυο τους εμφανίστηκαν πρόσφατα σε δικαστήριο, όπου αποδείχθηκε ότι είχαν βάλει στο μάτι τον Σόντερς και τη γυναίκα του στο πλαίσιο ενός σχεδίου «να σκοτώσουν τους άπιστους, να απαγάγουν τους συμμάχους τους, να καταστρέψουν την εταιρεία που είχαν ανοίξει στο Κέιπ Τάουν και να τρομοκρατήσουν όλους τους κουφάρ (άπιστους)».

Το αυτοκίνητο του ζευγαριού βρέθηκε με ίχνη αίματος περίπου 240 χλμ μακριά απ’ το σημείο όπου τους είχαν δει περίοικοι για τελευταία φορά.

Τις έρευνες επιβλέπουν κλιμάκια του FBI και της Σκότλαντ Γιαρντ, που έχουν θορυβηθεί από την ύπαρξη πυρήνα του ISIS στη Νότια Αφρική.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.