ΚΟΣΜΟΣ

Πρόωρο τέλος στην καριέρα του

Νότια Κορέα: Πολιτικός αστέρας παραιτήθηκε μετά από καταγγελίες για βιασμό

Πριν από λίγες μέρες, θεωρούταν ένας ανερχόμενος, φιλόδοξος πολιτικός, που θα διεκδικούσε τη θέση του προέδρου της Νότιας Κορέας το 2022. Όμως, οι καταγγελίες της γραμματέως του για βιασμό έβαλαν τέλος στην πολιτική του καριέρα.

Ο λόγος για τον Αν Χι-Γιουνγκ, που, όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, παραιτήθηκε από τη θέση του κυβερνήτη της επαρχίας του Νότιου Τζανγκτσεόνγκ αφότου
η γραμματέας του τον κατήγγειλε για αλλεπάλληλους βιασμούς.

Όλα ξεκίνησαν όταν η γραμματέας του Κιμ Γι-Εούν αποφάσισε να δώσει μία συναισθηματική συνέντευξη στην τηλεόραση και ανέφερε ότι ο Αν τη βίασε τέσσερις φορές. Η πρώτη φορά ήταν πέρυσι τον Ιούνιο, ενώ η πιο πρόσφατη στις 25 Φεβρουαρίου. Τα περιστατικά, υποστήριξε έγιναν και σε επαγγελματικά ταξίδια στην Ελβετία και τη Ρωσία.

«Πρόσφατα, ο Αν με συνάντησε αργά για να συζητήσουμε για το κίνημα #MeToo, Έδειχνε αγχωμένος και είπε ότι παρατηρώντας το κίνημα, συνειδητοποίησε ότι με πλήγωσε» είπε η Κιμ. «Απολογήθηκε και θεώρησα ότι δεν θα το έκανε ξανά, όμως το έκανε πάλι εκείνο το βράδυ» αποκάλυψε, σημειώνοντας ότι νόμιζε ότι ποτέ της δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτό.

Τραγική ειρωνεία; Οι καταγγελίες της Κιμ έγιναν το βράδυ της ημέρας που ο Αν είχε εκφράσει την υποστήριξή του για το κίνημα #MeToo, λέγοντας ότι βοηθά να αντισταθούμε ενάντια σε μια ανδροκρατούμενη κουλτούρα.

Ο Αν αρνείται τις κατηγορίες

Ο Αν θεωρούταν ότι θα κατέβαινε ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022 και η θέση του θεωρούνταν πολύ ισχυρή. Το γραφείο του αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι η σχέση του Αν με την Κιμ ήταν συναινετική. Όμως, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη, η δήλωση αποσύρθηκε και ο Αν απολογήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.

«Όλα είναι δικό μου λάθος. Ζητώ συγχώρεση για την ανόητη συμπεριφορά μου. Πάνω απ' όλα απολογούμαι βαθιά στην Κιμ Γι-Εούν, που υπέφερε εξαιτίας μου» έγραψε.

Το Δημοκρατικό Κόμμα απέπεμψε τον Αν, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη ζημιά ενόψει των τοπικών εκλογών του Ιουνίου ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα.

Ο Αν είχε διεκδικήσει τη θέση του προέδρου του κόμματός του πέρυσι, χάνοντας από το σημερινό πρόεδρο της Νότιας Κορέας. Είναι μέρος μιας γενιάς πολιτικών που ήταν πρώην ακτιβιστές κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος της δεκαετίας του 1980.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.