ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Άρωμα Κίνας στο Ζάππειο

Ο άνθρωπος του Bitcoin για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα οι κινεζικές επενδύσεις ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια ευρω εάν σε αυτά συμπεριληφθούν φυσικά υποδομές, ναυτιλία, ενέργεια και ακίνητα. Όμως το κινεζικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα δεν σταματά εδώ, αφού στο στόχαστρο τους έχει μπει η ψηφιακή οικονομία, αλλά και η υγεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του κινεζικού ομίλου  ψηφιακών και ενεργειακών τεχνολογιών MEC, Syuen Ling βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα παρουσιάζοντας μια νέα πρωτοποριακή συσκευή υγείας, ενώ παράλληλα, ετοιμάζεται να επενδύσει και στο χώρο των φωτοβολταικών με εξαγορά εταιρειών. Μαζί του, ως βασικός χρηματοδότης αυτής της νέας συσκευής και ο Lee Willson ο άνθρωπος που είναι παγκοσμίως γνωστός ως ο «πρεσβευτής» του ψηφιακού νομίσματος bitcoin και της υπηρεσίας Blockchain.

Οι δυο τους παρουσίασαν μια νέα πρωτοποριακή συσκευή υγείας σε σχήμα ρολογιού η οποία μπορεί να καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση της υγείας του ατόμου μέσω των ανθρώπινων παλμών.
Η παρουσίαση έγινε στο Ζάππειο με πλήθος Ασιατών να παρακολουθούν την εκδήλωση.

Ο γεννημένος στη Μαλαισία «πρέσβης»  του ψηφιακού νομίσματος  bitcoin, όπως τον αποκαλούν ανά τον κόσμο,  Lee Willson, παρουσίασε τη νέα συσκευή του κινεζικού ομίλου  ενώ αναφέρθηκε στα οφέλη τόσο του bitcoin όσο και του Blockchain της υπηρεσίας για την προστασία των συναλλαγών με ψηφιακά νομίσματα.

Στο περιθώριο της παρουσίασης της συσκευής που θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση υγείας εκείνου που θα τη φορά και θα του δίνει συμβουλές για διατροφή, γυμναστική αλλά και ιατρικές εξετάσεις που θα πρέπει να κάνει, ο πρέσβης του bitcoin μιλώντας στο ΘΕΜΑ αποκάλυψε πως η Ελλάδα είναι η χώρα με τις περισσότερες ευκαιρίες για επένδυση.

«Πάντα η Ελλάδα ήταν ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Απλά τώρα οι ευκαιρίες είναι αρκετά μεγάλες. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει πυλώνας για την προώθηση τόσο των νέων ψηφιακών υπηρεσιών όσο και για άλλες επενδύσεις, όπως αυτή τη στιγμή είναι το real estate ειδικά σε νησιά και τουριστικές περιοχές, όπως η Αθήνα. Ήδη όπως γνωρίζεται ο όμιλος Cosco βρίσκεται εδώ και κάποια χρόνια στην Ελλάδα, ενώ οι επενδύσεις από Κινέζους επιχειρηματίες αναμένεται να κορυφωθούν. Ελπίζω κάποιες από αυτές τις επενδύσεις να μπορούν να γίνουν και με ψηφιακά νομίσματα, για το οποίο πρέπει να υπάρξει αρκετή προετοιμασία». Όπως είπε ο Lee Willson εάν έβρισκε κάποιο ακίνητο κυρίως σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, που να πωλείται σε bitcoin θα είχε σπεύσει πρώτος να το αγοράσει.

«Ο μόνος λόγος που οι κυβερνήσεις σε Αμερική αλλά και σε Ευρώπη δεν εγκρίνουν και πολεμούν το ψηφιακό νόμισμα είναι γιατί δεν μπορούν να το ελέγξουν. Αν ήταν στο χέρι τους ο απόλυτος έλεγχος τότε να ξέρατε ότι το bitcoin θα είχε μεγάλη χρήση από τους πολίτες. Από τη στιγμή που δεν μπορούν να το ελέγξουν γι’αυτό και το πολεμούν. Αλλά αυτό κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον πιστεύω».

Ο Lee Willson ταξιδεύει ανά τον κόσμο παρουσιάζοντας τις προοπτικές των ψηφιακών νομισμάτων ενώ έχει δημιουργήσει και το πρώτο ντοκιμαντέρ για το bitcoin. Η Κινεζική κυβέρνηση που δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τα  ψηφιακά νομίσματα αλλά και για τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των συναλλαγών στα ψηφιακά νομίσματα, τον προσκαλεί αρκετά συχνά σε συζητήσεις.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου MEC, Syuen Ling αποκάλυψε ότι μέσω του Έλληνα νομικού συμβούλου κ. Θανάση Κοντοθανάση, βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια των φωτοβολταικών. «Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε στην ψηφιακή οικονομία, στην υγεία αλλά και στην ενέργεια, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προτίμησής μας. Γνωρίζουμε για τις άλλες επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα σας και πιστεύουμε ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος και για άλλου είδους όπως στην ψηφιακή οικονομία, στην υγεία, στο real estate και στην ενέργεια. Ελπίζουμε ότι και ο δικός μας όμιλος, εκτός του ότι επέλεξε την Ελλάδα για την παγκόσμια παρουσίαση του νέου προιόντος υγείας, θα βρει τις ευκαιρίες που αναζητά».

Η πρωτοποριακή συσκευή, την οποία έχει χρηματοδοτήσει και ο άνθρωπος του bitcoin,  πρόκειται να φέρει επανάσταση στο χώρο της υγείας. Πρόκειται για ένα ρολόι το οποίο θα συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο του χρήστη και με ένα ειδικό λογισμικό που θα έχει «κατεβάσει» στο smartphone θα μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση της υγείας τους, αλλά και της ψυχικής του διάθεσης. Μάλιστα το πρόγραμμα θα ενημερώνει τον κάτοχό του τι εξετάσεις θα πρέπει να κάνει, ποια διατροφή να ακολουθήσει αλλά και πόση ώρα να αθληθεί. Κι όλα αυτά μέσω των ανθρώπινων παλμών που θα καταγράφει η συσκευή.

Η παρουσίαση του προιόντος από τον κινεζικό όμιλο έγινε στο Ζάππειο όπου την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι γέμισε από εκατοντάδες Ασιάτες που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της πρωτοποριακής συσκευής. Οι Κινέζοι διοργανωτές εμπνευσμένοι από την αρχαία Ελλάδα, είχαν ετοιμάσει στεφάνια από κλαδί ελιάς το οποίο φορούσαν όλοι οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης, ενώ παράλληλα ετοίμασαν και χορευτικά σκετς με ταμπούρλα και φωτιές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.