ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο ΝΕΟΣ ΠΙΟΥΡΙΦΟΪ, Ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ...

"Μέχρι πρότινος ο Τσίπρας ήταν ένας τυχερός άνθρωπος. Πέτρα έπιανε, χρυσάφι γινόταν. Μέχρι και τα κοκόρια του γενούσαν", αποφαίνεται παλαιός κοινοβουλευτικός, ο οποίος, αν και προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο, αντιμετωπίζει με θετική διάθεση τον πρωθυπουργό και αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. "Δυστυχώς γι' αυτόν", συμπληρώνει, "η τύχη φαίνεται πως τον εγκαταλείπει. Τώρα βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με προβλήματα τα οποία δεν υπολόγιζε. Σύντομα δε", όπως προβλέπει, "θα εμφανιστούν κι άλλα που θα τον αναγκάσουν να πάρει δραματικές αποφάσεις".

Και η αλήθεια αυτή είναι. Μέχρι και τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες έδιναν την εντύπωση ότι ελέγχουν -και σε σημαντικό βαθμό ποδηγετούν- τις εξελίξεις, όμως τις τελευταίες 5-6 εβδομάδες τα πράγματα δεν πάνε κατ' ευχήν για το Μαξίμου. Τη διαπίστωση αυτή, μεταξύ των άλλων, την κάνουν και βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και κάποιοι εκ των υπουργών, οι οποίοι "διατηρούν μια ορισμένη σχετική αυτονομία από το κυβερνητικό πολιτικό κέντρο", όπως λένε στην κομματική αργκό τις όχι ιδιαίτερα καλές σχέσεις ορισμένων μελών του υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του. Τα παραδείγματα των "ανεπιθύμητων συμβάντων" για τον πρωθυπουργό τις τελευταίες 40 ημέρες είναι αρκετά.

Πρώτον, στο μακεδονικό ενώ περίμενε ότι δεν θα είχε αντιδράσεις και θα προκαλούσε ρήγμα στην αντιπολίτευση εμφανίστηκαν από το πουθενά κάποιοι απίθανοι τύποι που μαζί με τους παπάδες κατάφεραν να διοργανώσουν δύο ογκώδη συλλαλητήρια, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, με αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην το κλίμα. Μάλιστα, το πρόβλημα, σε αντίθεση με όσες ελπίδες καλλιέργησαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών Κοτζιάς, είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να επιλυθεί τους προσεχείς μήνες με τρόπο επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα. Ήδη ακόμη και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, που εθεωρείτο διαλλακτικός, εμφανίζεται να ζητά ακόμη και την αλλαγή του ελληνικού Συντάγματος(!) για να προβούν τα Σκόπια σε υποχωρήσεις στο συνταγματικό τους όνομα.

Δεύτερον, το σκάνδαλο της Novartis αντί να αποτελέσει, όπως πίστευαν ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έναν εύκολο και περηφανή θρίαμβο για την κυβέρνηση, που μάλιστα θα δημιουργούσε και προβλήματα συνοχής στους βασικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν εξελίσσεται, προσώρας τουλάχιστον, όπως θα επιθυμούσε η συμπολίτευση. Οι πολιτικο-δικαστικοί χειρισμοί που έγιναν και φυσικά το περιεχόμενο της δικογραφίας, ο αριθμός και τα πρόσωπα των κατηγορουμένων και οι αμφιλεγόμενες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων μάλλον ενίσχυσαν τις αιτιάσεις των δέκα κατηγορουμένων περί σκευωρίας παρά την κυβερνητική θέση για καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής. Το γεγονός ότι αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός να ομιλεί για πολιτικές και όχι ποινικές ευθύνες όταν η πρότασή του ήταν για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής καταδεικνύει ότι και στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν αμφιβολίες και ενστάσεις για τη μετατροπή της χώρας σ' ένα απέραντο δικαστήριο.

Επιπροσθέτως, στην ψηφοφορία για την πρόταση της ΝΔ να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή για τους υπουργούς Κουρουμπλή, Πολλάκη και Ξανθού υπήρξαν διαρροές (έως και επτά βουλευτών) από το κυβερνητικό στρατόπεδο, οι οποίες έχουν ανησυχήσει το Μαξίμου. Τα περί λάθους κάλπης στερούνται σοβαρότητος όταν όλοι γνωρίζουν πως πριν λίγες ημέρες οι βουλευτές δεν έκαναν κανένα λάθος παρότι ψήφιζαν σε δέκα και όχι σε τρεις κάλπες. Το μήνυμα είναι ότι δεν θα πρέπει οι βουλευτές να θεωρούνται δεδομένοι αφενός σε μελλοντικές ψηφοφορίες που θα αφορούν καυτά θέματα όπως οι αποκρατικοποιήσεις δημοσίων εταιρειών ύδρευσης, φωτισμού και πετρελαίου και αφετέρου σε πολιτικές και μέτρα που πιθανότατα θα ζητηθούν από τους δανειστές προκειμένου να λήξει η αυστηρή μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο.

Τρίτον, ενώ στον προγραμματισμό του πρωθυπουργού ήταν ο ανασχηματισμός της κυβερνήσεως να πάει για μετά το Πάσχα και να συνδυαστεί με το Μακεδονικό και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο Αλ. Τσίπρας αναγκάστηκε, λόγω του επιδόματος ενοικίου που (σκανδαλωδώς άμα και ανοήτως) εισέπραττε το υπουργικό ζεύγος Αντωνοπούλου -Παπαδημητρίου, να προχωρήσει σε περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. "Η Ράνια και ο Τζίμης δεν του έκαψαν απλώς τον ανασχηματισμό, αλλά, κι αυτό είναι το χειρότερο, έδωσαν τροφή στην αντιπολίτευση και πρωτίστως στα καφενεία να εξευτελίζουν την κυβέρνηση της αριστεράς αμφισβητώντας το ηθικό της πλεονέκτημα" μας λέει βουλευτής επαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και συμπληρώνει "γι' αυτό και ο Αλέξης, επειδή έχει καταλάβει τη ζημιά που έχει γίνει, αναφέρει, και θα αναφέρει με την κάθε ευκαιρία ότι οι δύο υπουργοί επέδειξαν ευαισθησία και παραιτήθηκαν για 23 χιλιάρικα που εισέπραξαν σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που δεν αναλαμβάνουν έστω την πολιτική ευθύνη για τη ζημία των 23 δις που είχε το δημόσιο από το πάρτι με τα φάρμακα". Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος στην πραγματικότητα δεν παραιτήθηκε, αλλά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και μάλιστα με τετραήμερη καθυστέρηση.

Το τέταρτο ανεπιθύμητο συμβάν ήταν αυτό που συνέβη στον Έβρο με τους δύο στρατιωτικούς. Η σχηματισθείσα εντύπωση περί εφησυχασμού και καθυστερημένης αντίδρασης και κυρίως η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον των δύο "ομήρων"(;) ενστόλων αναμφισβήτητα πλήττει το κύρος της κυβερνήσεως, ενώ η συμπεριφορά του υπουργού Άμυνας Παν. Καμμένου δημιουργεί δικαιολογημένα και προβληματισμούς όσον αγορά την κυβερνητική συνοχή. Η απουσία του αρχηγού των ΑΝΕΛ από συσκέψεις που αφορούσαν θέματα άμυνας και ασφάλειας της χώρας και στις οποίες εκ της (κυβερνητικής) ιδιότητός του έπρεπε να συμμετέχει έχουν δημιουργήσει πληθώρα ερωτηματικών για την εφεξής ομαλή συγκατοίκιση των δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) στη διακυβέρνηση της χώρας. Ήδη στο παρασκήνιο διατυπώνονται εκτιμήσεις περί επικείμενου διαζυγίου αφού ο Παν. Καμμένος, εκτός από το Μακεδονικό, φαίνεται να διαφωνεί και για την -κατ' αυτόν χλιαρή- αντίδραση της Αθήνας απέναντι στην κλιμακούμενη επιθετικότητα της Άγκυρας.

Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως ο "τυχοδιώκτης της δεξιάς" Καμμένος δεν θα ξαναβρεί καλύτερη ευκαιρία αφενός για να διαχωριστεί από τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ (οι οποίοι ούτως ή άλλως στην πλειοψηφία τους τον θεωρούν "κακό σπυρί" και "μίασμα" για την πρώτη φορά κυβέρνηση της αριστεράς) και αφετέρου για να εμφανιστεί ως "γνήσιος υπερπατριώτης" κάτι που θα του επιτρέψει -ειδικά αν οδηγήσει και σε πτώση την κυβέρνηση Τσίπρα, όπως κάποιοι τον συμβουλεύουν- να προσποριστεί τα εκλογικά εκείνα ωφέλη που θα ξαναβάλουν τους ΑΝΕΛ στη Βουλή και ενδεχομένως να αποτελέσουν το στήριγμα που χρειάζεται ο Μητσοτάκης για να σχηματίσει κυβέρνηση εάν δεν έχει αυτοδυναμία και το Κίνημα Αλλαγής αρνείται να συμπράξει με τη ΝΔ για να σχηματιστεί κυβέρνηση και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της απλής αναλογικής.

Δυστυχώς για τον Τσίπρα εκεί που φαινόταν να παρέχει προστασία στον Καμμένο για τα εξοπλιστικά και τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία εμφανίζεται τώρα ως όμηρος του υπουργού Άμυνας. Όπως, κατά ορισμένους, είναι όμηρος και του υπουργού Εξωτερικών, αφού η πολιτική κίνηση "Πράττω" επικεφαλής της οποίας είναι Νίκος Κοτζιάς διαθέτει τρεις βουλευτές, χωρίς τους οποίους, πριν την προσχώρηση της Μεγαλοοικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υφίσταται κυβερνητική πλειοψηφία. Καμμένος στα στρατιωτικά, Κοτζιάς στα διπλωματικά και Τσακαλώτος, που ηγείται της αριστερόστροφης ομάδας των "53", στα οικονομικά αναμφίβολα συγκροτούν μια απειλητική τρίαινα. Κατά ένα περίεργο τρόπο ο πρωθυπουργός, εισερχόμενος στο τελευταίο έτος της θητείας της κυβερνήσεώς του θα πρέπει να τους λαμβάνει σοβαρά υπόψιν εάν δεν θέλει να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Βεβαίως, ο Ευκλείδης είναι κομματικός και ποτέ δεν θα προέβαινε σε ενέργειες που θα αμφισβητούσαν την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ κατά ορισμένους αποτελεί, κατόπιν συμφωνίας με τον πρωθυπουργό, και την εξ αριστερών ασπίδα του Τσίπρα. Όμως, εάν η έξοδος από την αυστηρή μνημονιακή επιτροπεία δεν είναι "καθαρή", όπως ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, και χρειαστεί να παρθούν και νέα επαχθή και απεχθή μέτρα ίσως οι "53" ή κάποιοι εξ αυτών να αποδειχθούν ...αόμματοι στη γραμμή του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση το επόμενο διάστημα και μέχρι τον Μάϊο θα γνωρίζουμε αν και πόσο καθαρή θα είναι η έξοδος και αν η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να πείσει τους εταίρους δανειστές, περιλαμβανομένου και του ΔΝΤ, να πάνε τη μείωση των συντάξεων για το 2020 και να υπάρξουν τον Ιούνιο ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη διευθέτηση του χρέους.

Το πέμπτο "επεισόδιο" που αφήνει στυφή γεύση στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ είναι η υπερδραστηριότητα που επιδεικνύει ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα. Η ενόχληση βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη, ειδικά μετά την επίσκεψη στο Πεντάγωνο και την κατ' ιδίαν πολύωρη συζήτηση που ο Τζέφρι Πάγιατ είχε με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, χωρίς την παρουσία των πολιτικών τους προϊσταμένων. "Ξαναγυρίσαμε στην εποχή του Πιουριφόϊ" μας λέει χαρακτηριστικά βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος δηλώνει έκπληκτος και ο ίδιος από την ευκολία με την οποίαν η κυβέρνηση του Τσίπρα έχει παραδοθεί στην αγκαλιά των Αμερικανών, των μέχρι και χθες φονιάδων των λαών" για τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Την άποψη του βουλευτή του ΚΚΕ ασπάζεται και σημαντικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Ακόμη και εμείς, που είμαστε φίλοι με τις ΗΠΑ, τέτοια συμπεριφορά πρέσβη, να αλωνίζει καθημερινά σε όλα τα υπουργεία και να αντικαθιστά τους υπουργούς, δεν είχαμε επιτρέψει ούτε είχαμε παράσχει τέτοιες και τόσες διευκολύνσεις. Έδωσαν την Αλεξανδρούπολη για τα ελικόπτερα, τη Λάρισα για τα ντρόουνς, τον Άραξο για τα πυρηνικά, τη Θεσσαλονίκη για κέντρο επιχειρήσεων στην περιοχή, ενώ η Σούδα είναι κανονικά αμερικανικό έδαφος. Και μετά σου λένε ότι είναι αριστεροί και αντιιμπεριαλιστές".

Βεβαίως, ο τυφώνας Πάγιατ που, μετά την Ουκρανία, ενέσκηψε και στα καθ' ημάς -δηλώνοντας καθημερινά την ανησυχία του για τυχόν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο- έχει αν όχι την συγκατάθεση οπωσδήποτε την "ενεργητική ανοχή", της κυβέρνησης, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον Οκτώβριο στην Ουάσιγκτον συμφωνήθηκε, και ανακοινώθηκε, πως τις επενδύσεις και τις διμερείς σχέσεις τις χειρίζονται ο αμερικανός πρέσβης Πάγιατ και ο υπουργός Νίκος Παππάς. Πάντως είναι υπερβολική η εκτίμηση ορισμένων πολιτικών κύκλων της αντιπολίτευσης πως "οι ΗΠΑ επειδή ο Τσίπρας τους κάνει όλα τα χατήρια τον στηρίζουν με νύχια και με δόντια και δεν αποκλείεται προκειμένου να διατηρηθεί στην κυβέρνηση να δημιουργήσουν ακόμη και σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στη ΝΔ". Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν "τουλάχιστον αστεία και προσπάθεια για ξεκάρφωμα" την προτροπή Τσίπρα στον Μητσοτάκη, προχθές στη Βουλή να ρωτήσει τον "φίλο του Πάγιατ" για τα συμβαίνοντα στη χώρα μας.

Τα ανωτέρω πιθανολογείται ότι θα εμποδίσουν να συνεχιστεί το έστω μικρό, αλλά σταθερό δημοσκοπικό κλείσιμο της ψαλίδας με τη ΝΔ που επετύγχανε τους τελευταίους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά στην περιοχή του 10%, όπως καταγράφεται και στη δημοσκόπηση της RASS, εκτιμάται ότι θα ήταν αρκετά μεγαλύτερη εάν η ΝΔ, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ηγεσία παρουσίαζε καλύτερη εικόνα πειθούς και αποτελεσματικότητας. Πάντως εάν το Κίνημα Αλλαγής καταφέρει να συγκεντρώσει, όπως δείχνει και η Rass, διψήφιο ποσοστό, το έργο του πρωθυπουργού θα δυσκολέψει αρκετά, όχι μόνον για τη θέση που θα καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αλλά και για να εξαντλήσει η κυβέρνησή του την τετραετία όπως επιθυμούν στο Μαξίμου.

Υπάρχει πάντως κάποιος που μπορεί να βοηθήσει τον Τσίπρα να ξαναγίνει Γκαστόνε της πολιτικής και να αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν αποκλείεται να έλθει τις επόμενες ημέρες ακόμη και σε ρήξη με τη Φώφη Γεννηματά και να μην συμμετάσχει στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως η πιθανότητα να στηρίξει το Ποτάμι μελλοντικά την κυβέρνηση ή ακόμη και να συμμετάσχει σ' αυτήν, εφόσον αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος, δεν είναι μικρή. Λένε δε ότι η συνάντηση Τσίπρα - Θεοδωράκη με αφορμή την πρόταση, που διατύπωσε ο Σταύρος, για συγκρότηση Συμβουλίου Ασφαλείας είναι μόνον η αρχή και προσθέτουν με νόημα πως "είχε προετοιμαστεί μεθοδικά και από καιρό για να υπάρξει αυτή η συνάντηση". Επιπροσθέτως, διατείνονται πως "οι θέσεις του Θεοδωράκη για το Μακεδονικό, τα ελληνοτουρκικά, την εκκλησία και τα δικαιώματα είναι σαφέστατα πιο κοντά, αν δεν ταυτίζονται, με αυτές του Τσίπρα απ' ότι του Καμμένου".

Μπορεί το Ποτάμι να αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση; Συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν το αποκλείουν ιδίως εάν έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή θέματα όπως το Μακεδονικό ή θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, περιλαμβανομένων και των ιδιωτικοποιήσεων, με τα οποία ο Σταύρος και οι βουλευτές του Ποταμιού συμφωνούν, ενώ είναι αντίθετοι οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Σε μια τέτοια εξέλιξη ο Σταύρος μπορεί να ελπίζει, λένε οι γνωρίζοντες τα παρασκήνια, ότι θα τον ακολουθήσουν σίγουρα οι βουλευτές Δανέλλης, Λυκούδης και Μαυρωτάς. Ο Γ. Αμυράς θα κατευθυνθεί προς τη ΝΔ, ενώ άγνωστο είναι τι θα πράξει ο Γρηγ. Ψαριανός. Οι τέσσερεις βουλευτές του Ποταμιού μαζί με τέσσερεις ή και πέντε βουλευτές των ΑΝΕΛ που δεν θα ακολουθήσουν τον Καμμένο μπορούν να συγκροτήσουν μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία 153-154 βουλευτών, χωρίς να αποκλείεται σε αυτούς να προστεθεί και κάποιος ανεξάρτητος, όπως ο Χάρης Θεοχάρης. Εξυπακούεται πως αυτή η νέα κυβερνητική πλειοψηφία θα κάνει ανοίγματα και στο χώρο του ΚΙΝΑΛ προκειμένου "στις εκλογές να σχηματισθεί ένα μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στη δεξιά παλινόρθωση"...

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. === ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΟ ΕΓΓΟΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ :
  …. ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΣΤΑΥΡΟ-ΦΟΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΛΕΞΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
  ΚΑΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ
  ΖΗΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ……

  Υ.Γ. ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,
  —– ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΤΙ »ΤΟ ΒΗΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΜΟ ΔΕΝ ΚΡΥ-
  —– ΒΟΝΤΑΙ»

 2. Δεν θα διαφωνήσω με την ανάλυση του Φελνικου και θα συμφωνήσω στο 90% απ’αυτα.Ωστοσο,αυτο που γράφει στο τέλος για το ποτάμι το βλεπω με δυσπιστία.Παραθετει Επισης τέλος τέλος ενα όνομα που δεν ειναι ποτάμι πλέον εδω και πολυ καιρό και μάλλον αποκλείεται να μετάσχει σε συνεργασία με συριζα.Ο Θεοχαρης βρε Νίκο? Δεν τον κόβω για τέτοιον.Αλλα θα το δούμε.

 3. Το ύφος της γλώσσας μαρτυράει ότι το άρθρο είναι συρραφή περισσότερων κειμένων. Αυτό εξηγεί και την απουσία κεντρικής ιδέας. Ποιον σκοπό εξυπηρετεί, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια κείμενα υπογράφονται από το Φελνίκο.

 4. Ε.Στ. 13:39 12/03/2018

  Αγαπητέ Φελνίκο, θα πρέπει να είδες πολλές αστυνομικές ταινίες αυτό το ΣΚ. Άνθρωπος είσαι, επηρεάστηκες.

 5. σύντομα θα έχει το τέλος του Σαββίδη – η αστυνομία θα τον αναζητά για να τον συλλάβει…

  υπομονή αδέρφια, η χούντα συριζανέλ κι ρώσου πέφτει….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.