ΚΟΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη έρευνα

Ουάσινγκτον: Ύποπτα δέματα σε αμερικανικές κυβερνητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Ύποπτα δέματα στάλθηκαν σε έξι κυβερνητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας, ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) και οι στρατιωτικές αρχές ανέφεραν πως διενεργούν έρευνα για τα έξι δέματα που περιείχαν συστατικά για την κατασκευή βομβών, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News. Στάλθηκαν σε διευθύνσεις δημοσίων και στρατιωτικών υπηρεσιών στην περιοχή της Ουάσινγκτον, κατά την ίδια πηγή (1).

«Την 26η Μαρτίου, το FBI έστειλε πράκτορες σε πολλές κυβερνητικές εγκαταστάσεις εξαιτίας αναφορών για ύποπτα δέματα. Κάθε πακέτο παρελήφθη για περαιτέρω ανάλυση», ανέφερε η υπηρεσία μέσω Twitter.

Το πρώτο δέμα εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στην Ανώτατη Σχολή Εθνικής Άμυνας, διευκρίνισε το NBC News.

Άλλα τέτοια δέματα βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής αλληλογραφίας της CIA, ένα κέντρο διαλογής αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου σε προάστιο της Ουάσινγκτον και σε εγκατάσταση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Βιρτζίνια, μεταξύ άλλων, κατά το τηλεοπτικό δίκτυο.

Αξιωματικοί των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου είπαν ότι τα δέματα στάλθηκαν μέσω ταχυδρομείου. Ορισμένα περιείχαν επιστολές, που ένας αξιωματικός περιέγραψε ως αποκυήματα του μυαλού ενός διαταραγμένου ανθρώπου σε παραλήρημα.

Το FBI διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει εάν τα δέματα προήλθαν από το ίδιο πρόσωπο ή τα ίδια πρόσωπα κι εάν αποτελούσαν πράγματι λειτουργικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς ή μήπως επρόκειτο για φάρσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.