ΕΛΛΑΔΑ

Αδικήματα σε βάρος του Δημοσίου

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ευάγγελου Μυτιληναίου

Ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία και προέδρου του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελου Μυτιληναίου και σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτόδικων Αθηνών, μετά από προκαταρκτική εξέταση «εξπρές», καθώς τα ερευνώμενα αδικήματα βρίσκονται στα όρια της παραγραφής.

Αδικήματα σε βάρος του Δημοσίου

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά στα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου (με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50) καθώς και αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η έρευνα έφτασε στην ποινική δίωξη μετά τον εντοπισμό εμβάσματος ύψους 250.000 ευρώ, το οποίο εμβάστηκε από αλλοδαπή εταιρία συμφερόντων του Ε. Μυτιληναίου σε εταιρία με πραγματικό δικαιούχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ. Σκοπός της αποστολής του εμβάσματος ήταν η ανάθεση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο, με την ανάθεση να γίνεται στις 15/11/2003.

Το έμβασμα, σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε στην εταιρεία του Σ. Νέζη τον Μάιο του 2003.

Η υπόθεση της ανάθεσης του έργου είχε καταγγελθεί από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο οποίος είχε κάνει λόγο για φωτογραφική διάταξη, ενώ στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Ο Στέργιος Νέζης είχε κατηγορηθεί για πλημμεληματική απιστία στην συγκεκριμένη υπόθεση, είχε ωστόσο αθωωθεί ελλείψει δόλου.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 8:57 22/03/2018

    Όλοι οι κρατικοδιετοι κομπραδοροι επιχειρηματίες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.