ΕΛΛΑΔΑ

«Σοβαρός κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών»

ΠΟΕΔΗΝ: Δραματικές οι ελλείψεις στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»

Δραματικές είναι οι ελλείψεις στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», όπου φιλοξενούνται δεκάδες βρέφη και παιδιά. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, διαμορφώνονται πολύ δύσκολες συνθήκες τόσο για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών και των μικρών παιδιών όσο και για την αντοχή και τα αντανακλαστικά των εργαζομένων.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είναι ενδεικτικά: Απασχολείται μία παιδίατρος για όλα τα βρέφη και παιδιά της δομής. Υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για 12-13 βρέφη ανά βάρδια. Οι παιδοκόμοι, οι φροντιστές και οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι ελάχιστοι.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και συνεπάγεται επιπτώσεις στη νοητική, την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση των παιδιών» επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου «Η Μητέρα», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στη διοίκηση του Κέντρου για τις σοβαρότατες επιπτώσεις που επιφέρει αυτή η κατάσταση στους ανήλικους φιλοξενούμενους του Κέντρου
Οι εργαζόμενοι, μάλιστα, προειδοποιούν ότι αν δεν εισακουστούν άμεσα οι διαμαρτυρίες τους, θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενώ επικαλούνται και το πολύ σοβαρό δεδομένο της επαγγελματικής εξουθένωσης που βιώνουν οι ίδιοι λόγω της πολύωρης και απαιτητικής εργασίας και της άτυπης κατάργησης των ρεπό και των αργιών που δικαιούνται.

Ζητούν από τη διοίκηση και τους κρατικούς αξιωματούχους να φροντίσουν για την άμεση τήρηση των κανόνων που αφορούν τη λειτουργία του Κέντρου, ιδίως σε ό,τι αφορά την αναλογία προσωπικού- παιδιών, και να προχωρήσουν σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.