ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για να «σχεδιάσουν μαζί τις ενέργειες της κυβέρνησης»

Ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου την Τρίτη - «Απάντηση» στις φήμες για καβγά των δύο εταίρων

Η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης θα αποτελέσει το αντικείμενο συνάντησης που θα έχουν την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας με τον κυβερνητικό του εταίρο και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Την ανακοίνωση της συνάντησης έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ΣΚΑΪ με αφορμή ερώτηση για κρίση στις σχέσεις πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας.

«Σχεδιάζουν μαζί τις ενέργειες της κυβέρνησης. Κάθε φημολογία περί ρήξης του κυβερνητικού στρατοπέδου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για να αλλάξει τη δημόσια συζήτηση» συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Η συνάντηση αυτή έρχεται στον απόηχο των αποκαλύψεων της εφημερίδας  «Φιλελεύθερος»  ότι «Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος ψάχνουν ένα τέλος στην ιδιότυπη «ομηρία» στην οποία έχει μετεξελιχθεί η κυβερνητική συνεργασία τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα της εφημερίδας, το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και εκ των παλαιοτέρων και πλέον έμπιστων συνεργατών του, Νίκο Παππά, στο σπίτι του Πάνου Καμμένου, στα όρια της Βούλας με το Καβούρι. Αυτή ήταν η πρώτη, εδώ και αρκετό καιρό, συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό του εταίρο και αφού έχουν μεσολαβήσει αρκετά γεγονότα (Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά, Σαββίδης, πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία) τα οποία λειτουργούν διαλυτικά στην αξιοζήλευτη μέχρι πρότινος στενή συνεργασία τους.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η συνάντηση εξελίχθηκε σε άγριο καβγά με αφορμή το Σκοπιανό, με τον Π. Καμμένο να λέει στον Αλ. Τσίπρα πως δεν θα διστάσει να τα κάνει «όλα λίμπα». «Εγώ την έχω τη λύση. Εγώ που υπέγραφα για να σώσω την πατρίδα, εγώ θα αποχωρήσω για να τη σώσω» φέρεται να είπε σε οξύ τόνο στον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή την ώρα (12:00) δεν έχει υπάρξει επίσημη διάψευση, ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Νωρίτερα, ο μέσω Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς έκανε λόγο, αναφερόμενος στο θέμα για κατά «φαντασίαν συνάντηση».

 

01

 

 

Αναφερόμενος στο θέμα των δύο στρατιωτικών ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε: «Δεν θέλουμε η υπόθεση να μετατραπεί σε ένα μείζον διπλωματικό επεισόδιο», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον Τούρκο εισαγγελέα κατά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών». Εξέφρασε δε και μία... ευχή: «Ελπίζω ότι η Τουρκία θα κατανοήσει ότι δεν πρέπει να δοθεί συνέχεια»

Βέβαια, για το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για «ομηρία» των δύο Ελλήνων, ο κ. Τζανακόπουλος είπε, εμμέσως πλην σαφώς ότι πρόκειται για «παιχνίδι λέξεων». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Και στο διεθνή Τύπο χρησιμοποιείται μεταφορικά η λέξη "ομηρία" για να περιγράψει την κατάσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» και συμπλήρωσε: «Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται και η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για τη σύντομη διευθέτηση του ζητήματος», ενώ επανερχόμενος σχολίασε πως: «υπάρχει μία διαφορά στις λέξεις που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να περιγράψει την κατάσταση».

Στη συνέχεια, μιλώντας για το θέμα της Novartis, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι: «Η ΝΔ δεν έχει δώσει ακόμα και έως σήμερα απαντήσεις για το θέμα της Novartis».

Αναφορικά με τον Ιβάν Σαββίδη και τις συναντήσεις που φέρεται να είχε με την κυβέρνηση ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης συναντούν όποιον νομίζουν ότι θα βοηθήσει στην προσπάθεια μίας δυναμικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και τις θεσμικές εγγυήσεις για να μην επαναληφθούν οι άθλιες πρακτικές του παρελθόντος»

«Όποιον συναντά τον συναντά μέρα μεσημέρι, με ανοιχτά τα φώτα και όποιος έρχεται για συνάντηση δεν κουβαλάει βαλίτσες», είπε και συμπλήρωσε «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κάθε επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, με τον ίδιο τρόπο».

Θέλοντας να πετάξει το μπαλάκι αλλού, επεσήμανε ότι, αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση της ΝΔ με επιχειρηματίες καθώς για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής είχαν πει ότι μέσω αυτής, η κυβέρνηση: «Χτυπά τον κύριο Μαρινάκη για να χτυπήσει τον κύριο Μητσοτάκη», άρα υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ των δύο.

Σχετικά με το θέμα του Κινήματος Αλλαγής και το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακάλυψε εκ νέου ΠΑΣΟΚ και σχολίασε: «Όσο υπάρχουν δυνάμεις που θεωρούν ότι ο κίνδυνος για τη δημοκρατία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ ημών και του Κινήματος Αλλαγής». Συμπλήρωσε δε ότι αν κάνουν αυτοκριτική όσο αφορά στα στελέχη του πρώην ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονταν και στην κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά, που ταυτίστηκε με τα μνημόνια και ήταν ίσως η πιο δεξιά κυβέρνηση από το 1975, τότε ίσως υπάρξει έδαφος. Όμως αυτό που βλέπουμε είναι μία τάση ρεβανσισμού ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. «Όσες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να ανοίξει ο πολιτικός διάλογος για το αύριο της χώρας και κάνουν την αυτοκριτική τους, υπάρχουν περιθώρια διαλόγου», είπε.

Ενώ τέλος, για το θέμα του Αμβρόσιου σχολίασε ότι: «Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν πρέπει να νιώθει υπερήφανη για τον εαυτό της μετά τη δικαστική απόφαση για αθώωση του Αμβρόσιου».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 18:55 19/03/2018

    Αδιαφορουν και οι δυο δοσιλογοι και προδοτες συγκυβερνητες και για την Τουρκικη προκλητικοτητα και για τους δυο Ελληνες αιχμαλωτους απο τους Τουρκους.Και τα δυο ρεμαλια της αθλιας συγκυβερνησης, το μονο που τους νοιαζει ειναι η καρεκλα της εξουσιας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.