ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα χταπόδι

 

Υλικά

  • 1 κιλό  χταπόδι, καθαρισμένο
  • αλάτι
  • μεγάλα κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • μεγάλα κλωνάρια μαϊντανό
  • μερικά κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 φλ. αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • ½  φλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα μέρη τους, ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκια πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρια και λιωμένη
  • ½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο (με το κοτσάνι), κομμένο
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξηρή
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ντομάτα, κομμένη

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το χταπόδι και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.

Αφαιρούμε το χταπόδι από το νερό, το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό ταψί  και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χύνουμε το νερό που χρησιμοποιήσαμε για το χταπόδι.

Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια.

Σε μια γάστρα ή κατσαρόλα με καπάκι βάζουμε σε στρώση τα κλωνάρια του κόλιανδρου, του μαϊντανού και της ρίγανης και πάνω τους το τεμαχισμένο χταπόδι.

Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 120 °C για 1ώρα και 3/4,  μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Όταν το χταπόδι μας είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια 1εκ. για να πάρουμε 2 περίπου φλ. κομμένο χταπόδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο, τη ξηρή ρίγανη και τη καυτερή πιπεριά.

Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Σκεπάζουμε τη σαλάτα με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε την κομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.