ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΡ

Σε λίγες ώρες η κρίσιμη απόφαση για το Mega

Στο παρά πέντε της συνεδρίασης του ΕΣΡ, η οποία πραγματοποιείται σήμερα το πρωί, το ΔΣ του Mega αποφασίζει να κάνει μία κίνηση ματ και να αποφύγει το μαύρο, καταθέτοντας υπόμνημα με το οποίο ζητά από τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου να γίνει δεκτή η δήλωση μεταβολής της φυσιογνωμίας του προγράμματος του σταθμού από ενημερωτικό σε μη ενημερωτικό.

Το συγκεκριμένο υπόμνημα θα κατατεθεί από το ΔΣ της Τηλέτυπος μετά από αίτημα της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και έτσι όλα θα εξαρτηθούν από την συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στο ΕΣΡ σε λίγες ώρες.

Όλα ξεκίνησαν χθες, Κυριακή, οπότε κι έγινε γνωστή η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Τηλέτυπος εν όψει της συνάντησης με το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο το πρωί της Δευτέρας με θέμα την κατά τον νόμο διακοπή λειτουργίας του σταθμού λόγω μη συμμετοχής του στην διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού περιεχομένου.
Στη συνέχεια, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για πλήρη αλλαγή σχεδίων κι έτσι ενώ όλα έδειχναν ότι το «μαύρο» ήταν αναπόφευκτο για το κανάλι, το Mega πλέον δηλώνει ότι επιθυμεί να μπει στον διαγωνισμό των θεματικών αδειών ο οποίος εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Εν τω μεταξύ έρχονται στο φως της δημοσιότητας επιστολές οι οποίες αντηλλάγησαν μεταξύ της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ και του ΔΣ του Τηλέτυπου. Σύμφωνα με το αίτημα που διατυπώθηκε από την πλευρά Μαρινάκη, το ΔΣ καλείται να προχωρήσει άμεσα στην υποβολή πρότασης προς το ΕΣΡ για αλλαγή φυσιογνωμίας κάτι που τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι ο σταθμός έχει πάψει να μεταδίδει ειδησεογραφικό πρόγραμμα από τον Οκτώβριο του 2016.
Στη συνέχεια οι Εργαζόμενοι του Mega δημοσιοποιούν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία γίνεται σαφές ότι όσοι βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού την ώρα της συνεδρίασης του ΔΣ ζήτησαν και πήραν εξηγήσεις για όσα συζητήθηκαν και για όσα προβλέπονται να γίνουν.

Αυτό που ειπώθηκε από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ ήταν πως «Δεν συνεδρίασαν σήμερα για να προετοιμάσουν την πτώχευση του καναλιού, κάτι που δεν είναι στις προθέσεις των μετόχων, αλλά για να καταθέσουν αύριο στη συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόταση για να ενταχθεί το Mega στην διαδικασία των θεματικών αδειών».

Στην ερώτησή των εργαζομένων, εάν μία τέτοια πρόταση είναι πλέον εκτός προθεσμιών, απάντησαν αρνητικά και ότι αναμένουν από το ΕΣΡ να την κάνει αποδεκτή.

Στη συνέχεια ζητώντας τους διευκρινήσεις για αυτή την πρόταση και κατά πόσον θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων, απάντησαν ότι θα γίνει ενημέρωση μετά την κατάθεσή της, την Τρίτη από κάποιο μέλος που θα ορίσουν. Μάλιστα προέβησαν σε δήλωση ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για το σύνολο των δεδουλευμένων τους. Εγινε σαφές πως εκπροσωπούν δύο μετόχους, Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη, καθώς ο τρίτος μέτοχος «βρίσκεται μακριά από την υπόθεση Mega» (σ.σ. Σαββίδης).

Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων για την παντελή έλλειψη φυσικής παρουσίας της διοίκησης επί τόσους μήνες, όταν οι εργαζόμενοι δούλευαν απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης, απάντησαν ότι «σήμερα γίνεται μία νέα αρχή και ότι θα βρίσκονται πλέον κοντά τους».

Οι εργαζόμενοι του Mega δήλωσαν ότι παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον και ισχυρές επιφυλάξεις (λόγω της μέχρι τώρα στάσης των διοικούντων) τις όποιες κινήσεις του ΔΣ και των μετόχων του Mega και αναμένουν έστω και τώρα ανοιχτή ενημέρωση και ξεκαθάρισμα προθέσεων.

Σε λίγες ώρες στα γραφεία του ΕΣΡ στην οδό Αμερικής θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση των μελών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ με αυτά του ΕΣΡ. Η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι καθοριστική για την επόμενη ημέρα του Mega και φυσικά για τους 420 εργαζόμενους που αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.