ΕΛΛΑΔΑ

«Λαβράκι» του ΣΔΟΕ

Σέρρες: «Έκρυβαν» παράνομα όπλα... σε πάμπερς!

Μεγάλη ποσότητα όπλων και φυσιγγίων εντόπισαν υπάλληλοι του Τελωνείου Σερρών στον Προμαχώνα, έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν σε φορτηγό που προερχόταν από τη Βουλγαρία.

Κατά τον έλεγχο στα συνοδευτικά έγγραφα μεταφοράς που επεδείχθησαν, αναγράφονταν ως μεταφερόμενα είδη συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη.

Κατά την ακτινοσκόπηση και ανάλυση της εικόνας του φορτηγού οχήματος δημιουργήθηκαν εύλογες υποψίες για την ύπαρξη όπλων εντός του χώρου φόρτωσης του με απόρροια τη διενέργεια φυσικού έλεγχου, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα, τα προαναφερθέντα όπλα.

Ειδικότερα, με τη συμβολή αυτοκινούμενου Συστήματος Ελέγχου (X-RAY), εντόπισαν και κατέσχεσαν 61 είδη όπλων (7.295 τεμάχια), ήτοι 20 περίστροφα- πιστόλια γκαζιού - αερίου, 3 αεροβόλα, 6.500 φυσίγγια των 9 mm αβολίδωτα κρότου λάμψης, 21 σπρέι πιπεριού, 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, 3 μαχαίρια καθώς και διάφορα άλλα είδη τοξοβολίας.

Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, κατασχέθηκε το φορτηγό αυτοκίνητο και για τον Έλληνα παραλήπτη των κατασχεθέντων εμπορευμάτων ζητήθηκε η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης για τη σύλληψη του.

Σε βάρος των εμπλεκομένων, υποβλήθηκε δικογραφία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

 

19

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.