ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σπανακόπιτα νηστίσιμη

Spanakopita

 

Υλικά

  • 1,5 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 1 ½ κούπα φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο + 3 κ.σ.
  • 1 κούπα άνηθος, ψιλοκομμένος
  • ½ κούπα δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • ¼ κούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. φρέσκο μαύρο πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαραίνουμε το σπανάκι σε τρεις δόσεις με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά δόση.

Στραγγίζουμε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε χαμηλή φωτιά σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο με ¼ κούπας ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην καούν.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να κρατήσουμε τη γέμιση στο ψυγείο για 3 μέρες.

Απλώνουμε 6 φύλλα στον πάτο του ταψιού, λαδώνοντας το κάθε ένα με ελαιόλαδο.

Απλώνουμε στο ταψί τη γέμιση, καλύπτοντας όλο το ταψί, και στην κορυφή βάζουμε άλλα 6 φύλλα, λαδώνοντας και πάλι το καθένα με ελαιόλαδο.

Λαδώνουμε το πάνω φύλλο και κόβουμε τη σπανακόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια.

Ψήνουμε στους 180C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.