ΕΛΛΑΔΑ

Ηλικίας 56 και 65 χρόνων

Σπάρτη: Άλλοι 2 κατηγορούνται για αρχαιοκαπηλεία

Τα στοιχεία άλλων δύο μελών της σπείρας αρχαιοκαπήλων που είχαν ανασκάψει παράνομα τη... μισή Ελλάδα ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζει η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, η οποία είχε εξαρθρώσει το κύκλωμα πριν από δυο εβδομάδες με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αττική, Ηλεία, Κορινθία και Μεσσηνία.

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 56 και 65 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων σε βαθμό κακουργήματος και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Στο σπίτι του 65χρονου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, κατασχέθηκαν δύο ανιχνευτές μετάλλων και 21 σχεδιαγράμματα και σημειώσεις που απεικονίζουν περιοχές για λαθρανασκαφές.

Στις 13 Μαρτίου, είχαν συλληφθεί επτά Έλληνες ηλικίας 45 ως 64 και δύο Αλβανοί 41 και 47 χρόνων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος και παράβασεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων, περί ναρκωτικών και περί όπλων, περιλαμβάνει ακόμη τρεις άνδρες ηλικίας 43 ως 67 χρόνων και μία 58χρονη.

Η σπείρα δρούσε τουλάχιστον από τις 14 του περασμένου Ιουλίου ως τις 24 Νοεμβρίου και τα μέλη της είχαν πραγματοποιήσει συνολικά οκτώ λαθροανασκαφές και μία παράνομη αρχαιολογική έρευνα σε Μεσσηνία, Αρκαδία, Δράμα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Καρδίτσα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους χώρους και αγροτεμάχια, είχαν βρεθεί ένας ανιχνευτής μετάλλων, τρεις βυζαντινές εκκλησιαστικές εικόνες η προέλευση των οποίων ερευνάται, δύο ζυγαριές, ένα εγχειρίδιο και 1.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.