ΕΛΛΑΔΑ

Τι ζητούσαν 

ΣτΕ: Ανεστάλη η απόφαση Σπίρτζη για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Το ΣτΕ ανέστειλε μερικώς την από 6.11.2017 απόφαση του υπουργού Υποδομών επειδή δεν δόθηκε στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ οι οποίοι ήταν συνεργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό, την προβλεπόμενη προθεσμία των 4 μηνών για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ο Ηρακλής» και το Σωματείο Υπεραστικών Γραμμών Νομού Θεσσαλονίκης και ζητούσαν να ακυρωθεί η από 6.11.2017 απόφαση του υπουργού Υποδομών, με την οποία προστέθηκε παράγραφος στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δεν επιτρέπεται να είναι μέτοχοι ή στελέχη ή εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό. Στην κατηγορία αυτή των εργαζομένων προβλέπεται προθεσμία 4 μηνών προκειμένου να τακτοποιήσουν κάθε σχετική εκκρεμότητα.

Το Τμήμα Αναστολών του Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Όλγα Παπαδοπούλου με την υπ΄ αριθμ. 67/2018 απόφασή του ανέστειλε μερικά την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση μόνο ως προς τα μέλη των Σωματείων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, καθώς δεν τους χορηγήθηκε ο προβλεπόμενος χρόνος των 4 μηνών για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, μετά την νομοθετική μεταβολή που επήλθε.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.