ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση υψίστης επικινδυνότητας χαρακτηρίζεται από τις αρχές

Τέξας: Βρέθηκε και δεύτερο πακέτο-βόμβα στα γραφεία της FedEx

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ή των δραστών που «ταχυδρομούν» πακέτα-βόμβες σε ανυποψίαστους πολίτες, έχουν εξαπολύσει οι αμερικανικές αρχές στο Τέξας, καθώς μετά την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα γραφεία της FedEx, εντοπίστηκε και δεύτερος μηχανισμός, στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Ο εκπρόσωπος του FBI δήλωσε ότι «διεξάγεται μία μάχη με το χρόνο», καθώς οι αποστολείς των βομβιστικών δεμάτων δείχνουν να μην πτοούνται από την κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας. Μέχρι τώρα, δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλα τέσσερα έχουν τραυματιστεί, ενώ ο κοινός παρονομαστής όλων των υποθέσεων, είναι ότι αποδέκτες των δεμάτων ήταν αφροαμερικανοί.

Η βόμβα που ανατινάχθηκε στα γραφεία της FedEx τα μεσάνυχτα ήταν η πέμπτη τον τελευταίο μήνα, ενώ το πακέτο που εντοπίστηκε πριν από λίγο, ήταν ο έκτος εκρηκτικός μηχανισμός. Όλες οι βόμβες ήταν αυτοσχέδιοι μηχανισμοί και κατασκευάστηκαν στο σπίτι του ή των δραστών.
Η αστυνομία του Austin εκτιμά ως υψίστης επικινδυνότητας τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς έχουν καταγραφεί έξι μηχανισμοί μέσα σε διάστημα μόλις 18 ημερών.

Οι δύο τελευταίοι μηχανισμοί εντοπίστηκαν στυα γραφεία της FedEx στο Schertz, το οποίο βρίσκεται περίπου 20 μίλια βορειοανατολικά του Σαν Αντόνιο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.