ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 16:30 στο Μαξίμου

Θεοδωράκης: Και θα συναντήσω τον Τσίπρα και δεν θα μπω στην κυβέρνηση

Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και τη στάση του ενόψει της συνάντησης που θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας (16:30) με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου επιχείρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού εξηγεί τα κίνητρά του για τη συνάντηση αυτή γράφοντας ότι «και θα συναντήσω τον Τσίπρα και δεν θα μπω στην κυβέρνηση».

«Παιδιά, εκτός από τα προσωπικά ή τα κομματικά παιγνίδια υπάρχει και η πατρίδα. Και οι εξελίξεις δεν θα μας περιμένουν» συμπληρώνει ο κ. Θεοδωράκης για το ραντεβού στο Μαξίμου η επίσημη ατζέντα του οποίου περιλαμβάνει τη συζήτηση της πρότασής του για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση η συνάντηση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κεντροαριστερά, αφού ο κ. Τσίπρας με την πρόσκλησή του, αλλά και ο κ. Θεοδωράκης με την αποδοχή της πρόσκλησης αυτής, παρέκαμψαν τον νέο ενιαίο φορέα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ πυροδότησε και σενάρια περί κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι στην περίπτωση, που οι διαφωνίες με τον Πάνο Καμμένο στον χειρισμό των ελληνοτουρκικών και του Μακεδονικού, οδηγήσουν σε ρήξη τους σημερινούς κυβερνητικούς εταίρους.

Ακόμη και ο χρόνος ανταπόκρισης του Μαξίμου στην πρόταση του κ. Θεοδωράκη έχει ενδιαφέρον: η ιδέα αυτή του Ποταμιού έχει παρουσιαστεί από τον Δεκέμβριο του 2016, όμως τώρα ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να τη συζητήσει με τον κ. Θεοδωράκη και ενώ στο μεταξύ έχει καταθέσει ανάλογη πρόταση η ΝΔ, χωρίς να συγκινήσει την κυβέρνηση.

Σημειωτέον ότι το Ποτάμι έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα αρκετά συναινετικό προς την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα, ειδικά το Μακεδονικό, για το οποίο έχει ταχθεί υπέρ μίας συμβιβαστικής λύσης, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που κάνει η Αθήνα με τα Σκόπια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.