ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας στο Μέγαρο Μαξίμου

Τσίπρας: Η Πορτογαλία αποτελεί «θετικό παράδειγμα» για την Ελλάδα

Η Πορτογαλία αποτελεί "θετικό παράδειγμα" για την Ελλάδα, που τον Αύγουστο του 2018 "τελειώνει" με το Πρόγραμμα, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πορτογάλο πρόεδρο, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ο οποίος από την πλευρά του συνεχάρη την Ελλάδα για τα βήματα που έκανε και χαρακτήρισε "ιστορική στιγμή" την έξοδο της από τα μνημόνια.

"Είναι γνωστό σε όλους ότι οι χώρες μας διατηρούν πολύ στενές σχέσεις. Ήμουν πριν λίγο καιρό στην Πορτογαλία, στον πρωθυπουργό και πολύ καλό φίλο. Δίνουμε μαζί μάχες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Εκπροσωπούμε δυο χώρες που έχουν πολλά κοινά, εκτός από το μεσογειακό ταμπεραμέντο των λαών μας", είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

"Βρεθήκαμε την ίδια στιγμή να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στις χώρες μας, αλλά έχουμε και πολλά κοινά σημεία ως χώρες του ευρωπαϊκού νότου που βρέθηκαν στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης, εξαιτίας και των εγγενών αδυναμιών της Ευρωζώνης.
Και δεν σας κρύβω ότι για μας η Πορτογαλία αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα, διότι καταφέρατε λίγο νωρίτερα να τελειώσετε την περιπέτεια του Προγράμματος και αυτό αποτελεί ένα προηγούμενο, πιστεύω δεσμευτικό, και για τους Θεσμούς, ώστε να διαχειριστούν παρόμοια προβλήματα με τον ίδιο τρόπο.

Εμείς τελειώνουμε τον Αύγουστο που μας έρχεται και ήδη βλέπουμε μια πολύ μεγάλη διαφορά στους οικονομικούς δείκτες και ευελπιστούμε αυτή τη διαφορά να τη φέρουμε και στους κοινωνικούς δείκτες και στην αίσθηση των ανθρώπων για την πραγματική οικονομία, όπως ακριβώς έγινε και στη χώρα σας".

"Η σημερινή μου επίσκεψη δείχνει ότι υπάρχει μια δυνατή και μια φυσική σχέση ανάμεσα στους λαούς και τα κράτη μας. Αποτελούμε και οι δύο δημοκρατικά κράτη του ευρωπαϊκού δικαίου, του νότου, μεν, αλλά με δυνατότητα διαλόγου σε όλη την Ευρώπη", τόνισε ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας και προσέθεσε: "Θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων που και η Πορτογαλία μέχρι πρόσφατα αντιμετώπιζε. Και ξέρω ότι αυτή αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Μπορείτε να βασίζεστε στην Πορτογαλία. Τασσόμαστε και οι δύο υπέρ μιας δυνατής και σωστής σχέσης για το μέλλον της Ευρώπης".

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου αντάλλαξαν θερμή χειραψία, και αμέσως μετά άρχισε η συνάντησή τους.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Και η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς αποφυγή για όλους, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα τώρα…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.