ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη

Τζανακόπουλος: Ειρωνικό να μιλά η ΝΔ για διαπλοκή

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα λόγο της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται από το σκάνδαλο Novartis (Νοβάρτις).

Αναφορικά με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για διαπλοκή, μετά την επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ.Τζανακόπουλος είπε: «είναι κάπως ειρωνικό να μιλά η ΝΔ για διαπλοκή. Οι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης συναντούν όποιον μπορεί να βοηθήσει στη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» τόνισε και σχολίασε δηκτικά πως η κυβέρνηση όποιον συναντά τον συναντά μέρα μεσημέρι και οποίος προσέρχεται σε αυτές τις συναντήσεις δεν κουβαλά βαλίτσες.

Ο υπουργός Επικράτειας κατηγόρησε το πολιτικό σύστημα, το οποίο, επί 30 χρόνια, λειτουργούσε με όρους διαπλοκής και εγκάλεσε τη ΝΔ, καθώς, όπως είπε, «το ζήτημα είναι πως ενεπλάκη η ΝΔ στο σκάνδαλο Νοβάρτις και πως ακόμα δεν έχει δώσει καμιά απάντηση», ενώ χαρακτήρισε γελοίες τις τοποθετήσεις της ΝΔ.

Ο κ.Τζανακόπουλος επανέλαβε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους επιχειρηματίες με τον ίδιο τρόπο και δεν διατηρεί προνομιακές σχέσεις με κανέναν, σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διατηρεί προνομιακή σχέση με τον κ. Μαρινάκη όπως έχει ομολογήσει ο Κυριάκος Μητσοτακης.

Ειδικά πάντως για το σκάνδαλο Νοβάρτις και την κριτική της ΝΔ, ο υπουργός Επικράτειας αναφέρθηκε στο εσωτερικό έγγραφο της ίδιας της εταιρείας, η οποία -ήδη από τον Φεβρουάριο του 2017- ζητούσε να μην υπάρξει επαφή με τους κ.κ Γεωργιάδη, Σαμάρα, Αβραμόπουλο καθώς ενδέχεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Επανέλαβε, ακόμα, τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη σημερινή κυβέρνηση -η οποία προσπαθεί να βάλει σε τάξη την οικονομική και πολιτική ζωή - και σε εκείνους που λειτουργούσαν επί 30 και πλέον χρόνια με όρους διαπλοκής.

Για την τουρκική προκλητικότητα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει εκφράσει, εδώ και πολύ καιρό, τον προβληματισμό της και την ανησυχία της και γι' αυτό βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.