ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είχε σοβαρό τροχαίο στο Ζάππειο

Βγήκε από τη ΜΕΘ ο Γιώργος Βουλγαράκης

Εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πήρε ο πρώην υπουργός, κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Ο 58χρονος πολιτικός νοσηλεύεται πλέον σε θάλαμο της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, στην οποία διακομίστηκε και χειρουργήθηκε χθες το μεσημέρι μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε στο Ζάππειο.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται καλά, μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ  της Τρίτης για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά ορθοπεδικά τραύματα που προκλήθηκαν στα άκρα του όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.

Οι γιατροί του ιδιωτικού θεραπευτηρίου με επικεφαλής τον ορθοπεδικό κ. Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, διέγνωσαν συντριπτικό επιπλεγμένο κάταγμα δεξιάς κνήμης και περόνης καθώς και κάκωση δεξιάς άκρας χειρός.
Το χειρουργείο και η αποκατάσταση των τραυμάτων, ιδίως εκείνο που είχε στο πόδι, από το ύψος του γονάτου και κάτω, ήταν μονόδρομος για τους γιατρούς. Ο συνδυασμός των δύο μορφής καταγμάτων στο δεξί πόδι μετέτρεπαν το περιστατικό σε εξαιρετικά δύσκολο. Συντριπτικό κάταγμα σημαίνει ότι το οστό της κνήμης και της περόνης είχε σπάσει σε περισσότερα κομμάτια. Το κάταγμα ήταν και επιπλεγμένο, δηλαδή τα σπασμένα οστά είχαν μετακινηθεί και δεν μπορούσαν να συναντιούνται στην νοητή ή πραγματική ευθεία τους. Το τραύμα στο δεξί χέρι του κ. Βουλγαράκη ήταν λιγότερο σοβαρό, άρα και απαιτητικό από πλευράς γιατρών.

Οι χειρουργοί αποκατέστησαν τα τραύματα στο πόδι και το χέρι του κ. Βουλγαράκη. Ωστόσο, οι γιατροί θέλοντας να αποκλείσουν κάποια τυχόν μετεγχειρητική επιπλοκή στο πόδι, όπως πχ τη μη αιμάτωση στο πόδι λόγω της αιμορραγίας, έκριναν επιβεβλημένη την εισαγωγή του ασθενή στη ΜΕΘ, ώστε να παρέμβουν αμέσως και να μην μετατραπεί το συμβάν σε μη αναστρέψιμο και μοιραίο.

Πλέον, εκτιμούν πως αν συνεχιστεί η αποθεραπεία του με τον ίδιο ρυθμό θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο και από την κλινική μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.