ΕΛΛΑΔΑ

Πως να αποφύγετε τις ουρές στα εκδοτήρια

Βίντεο: Συμβουλές του ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Σε αρκετούς σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται συμφόρηση στα εκδοτήρια και τα αυτόματα μηχανήματα.

Επιβάτες περιμένουν, ώστε να έρθει η σειρά τους για την έκδοση ή επαναφόρτιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Για να αποφεύγεται η σχετική ταλαιπωρία ειδικοί του ΟΑΣΑ δίνουν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές, ενώ προβάλουν και το παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=SYxad_RJC_U

Συγκεκριμένα:

Κάθε επιβάτης και όχι μόνο ο συχνός χρήστης των ΜΜΜ μπορεί να εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA Card, η οποία μπορεί να φορτιστεί με κόμιστρο από το διαδίκτυο ή και το κινητό τηλέφωνο. Άρα, όποιος έχει στην κατοχή του προσωποποιημένη κάρτα, δεν χρειάζεται να πάει σε εκδοτήριο ή αυτόματο μηχάνημα.

Σε περίπτωση που δεν έχετε ή δεν επιθυμείτε προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA Card, καλό είναι να επαναφορτίζετε και επαναχρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό εισιτήριο ATH.ENA Ticket ή και την ανώνυμη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card, αγοράζοντας εισιτήρια με πολλαπλές διαδρομές (10 + 1, 5 + 0, διπλό μετ΄ επιστροφής). Ουσιαστικά, εάν έχετε την δυνατότητα, να μην αγοράζετε τα μεμονωμένα εισιτήρια των 1,40 ευρώ, αλλά πακέτα εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, υπάρχουν περισσότερα από 1.000 περίπτερα και καταστήματα ψιλικών που πουλάνε πακέτα εισιτηρίων, άρα υπάρχει εναλλακτική για την αγορά εισιτηρίων, πέρα από τους σταθμούς.

Δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου, όπως άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές και μαθητές καλό θα ήταν να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα. Με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα εκδοτήρια, αλλά μπορούν να φορτίζουν την κάρτα τους από τα αυτόματα μηχανήματα, το διαδίκτυο και το κινητό. Εάν δεν επιθυμούν να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα και όταν προσέρχονται στα εκδοτήρια, να αγοράζουν εισιτήρια με πολλαπλές διαδρομές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.