ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τις ύβρεις σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

Βουλή: Στην επιτροπή δεοντολογίας ο Κασιδιάρης για τα «πράκτορας και Τούρκος»

Για τέταρτη φορά η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων παραπέμπει τον Ηλία Κασιδιάρη στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, με αφορμή το χθεσινό πρωτοφανές περιστατικό, στο οποίο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε τον μειονοτικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, «πράκτορα και Τούρκο».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής την επόμενη Τετάρτη που θα γίνει στην ολομέλεια ψηφοφορία, για πρώτη φορά με ηλεκτρονικό τρόπο, των άρσεων ασυλίας θα αποφασίσει  η ολομέλεια και για τις ποινές που θα επιβάλει στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής για όλα τα παραπτώματα στα οποία έχει υποπέσει το τελευταίο διάστημα.

Ο κ.Βούτσης ανέφερε οτι  «οι παρεμβάσεις του κ. Κασιδιάρη δημιουργούν πρωτοφανές πρόβλημα στη Βουλή. Δεν έχει παρουσιαστεί ξανά  θέμα με τέτοιους χαρακτηρισμούς στην ιστορία του κοινοβουλίου. Οι αναφορές για προδοσία, πράκτορες και λοιπά δεν έχουν ξανακουστεί ποτέ στη Βουλή και καλό είναι επ’αυτού  η ολομέλεια της Βουλής να νομολογήσει»

Σε ερώτηση εάν η Βουλή θα πρέπει να πάρει πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου να μειωθούν τα συγκεκριμένα φαινόμενα ο κ. Βούτσης παρέπεμψε για τις αποφάσεις στην επιτροπή δεοντολογίας και στην ολομέλεια της Βουλής.
«Κάθε φορά κατ; αναλογία συμπεριφερόμαστε ,βλέπουμε τα πράγματα, παίρνουμε  τα μέτρα που χρειάζεται, εδώ και αρκετό καιρό έχουν εξαιρεθεί οι βουλευτές της χρυσής Αυγής και από τις αποστολές στο εξωτερικό σε όλες τις Διακοινοβουλευτικές  και διπλωματικές αποστολές της Βουλής».

Ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Δουζίνας, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι θα στείλει το κομμάτι των πρακτικών με τις ύβρεις Κασιδιάρη στον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να παραπέμψει το θέμα στην επιτροπή δεοντολογίας.

«Οι ύβρεις Κασιδιάρη δεν είναι μόνο προσβολή στον συγκεκριμένο συνάδελφο, ο οποίος είναι από τους πιο καλούς βουλευτές του κοινοβουλίου, αλλά είναι προσβολή προς όλους τους βουλευτές, στο κοινοβούλιο, στον ελληνικό λαό και στους πολίτες που τον  ψήφισαν. Το αίτημα είναι ομόφωνο από όλα τα κόμματα, πλην  της Χρυσής Αυγής» δήλωσε ο κ. Δουζίνας.

Ο κ. Δουζινας εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι παρά τις επιπλήξεις  και τα μέτρα, όπως είναι η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, που επιβάλλει η   Βουλή στον κ. Κασιδιάρη, ο ίδιος συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά.

Όμως  φαίνεται πως η Χρυσή Αυγή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την ίδια στάση και έτσι σήμερα στην ολομέλεια του σώματος ο βουλευτής Παναγιώτης  Ηλιόπουλος αποκάλεσε εκ νέου τον Μουσταφά Μουσταφά «Τούρκο και πράκτορα», ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό με το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, στις 5 Μαρτίου, ο κ. Ηλιόπουλος επικρότησε τη συγκεκριμένη ενέργεια λέγοντας «καλά κάναμε και την κάψαμε».

 

41

42

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ELLHNAS. 19:18 07/03/2018

    Σε απογευματινό δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού σήμερα 07-03-18, η κατευθυνόμενη ρουφιάνα δημοσιογράφος πρώην του κλεφτοπασόκ και νύν του φασιστικού ΣΥΡΙΖΑ Ε. Καλογεροπούλου, απέδωσε την Τουρκική προκλητικότητα στο επεισόδιο με τον Κασιδιάρη που αποκάλεσε τον Μουσταφά Μουσταφά με την πραγματική του Εθνικότητα, αυτή του Τούρκου.Για τα εγκλήματα της κυβέρνησης Τσίπρα,Καμμένου δεν είπε λεξη η ξεφτυλισμένη ρουφιάνα δημοσιογράφος της κυβέρνησης.

  2. SPARTA. 18:34 07/03/2018

    Την αλήθεια είπε ο Εθνικιστής βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.Ό Μογγόλος Μουσταφά Μουσταφά του προδοτικού ΣΥΡΙΖΑ είναι Τούρκος πράκτορας της Άγκυρας κατά ομολογία του φασίστα Ταγίπ Ερντογάν.Όσο για τον φούσκα τον Δουζίνα είναι μία ακόμα λινάτσα του ΣΥΡΙΖΑ.Με τον Έλληνα Κασιδιάρη είμαστε και όχι με τον Τουρκόσπορο Μουσταφά.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.