ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ. ΑΣ.

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας για το Πάσχα

Σταδιακά αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία, ενώ πρόκειται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, όπως επισημαίνει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου έχει προγραμματιστεί η εντατικοποίηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών - διαρρήξεων.

Παράλληλα, στον σχεδιασμό προβλέπεται η διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ εντατικοί θα είναι και οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου. Επίσης, εντείνονται οι δράσεις και οι έλεγχοι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών, που εγκυμονούν κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς και απώλεια ζωής.

Οσον αφορά την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή το γεγονός ότι πολίτες θα μετακινηθούν κατά την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει βασικές χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση, την πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών και την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.