ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακάμπτει η Wall Street - Σταθεροποιείται κάτω από το 3% το αμερικανικό 10ετές

Ανοδική αντίδραση καταγράφει η Wall Street μετά και το κύμα πωλήσεων του τελευταίου διημέρου, το οποίο και πυροδότησε η εκτόξευση των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα, όταν και το 10ετές ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα του 3%, πιάνοντας υψηλό 7ετίας.

Η απόδοση σήμερα υποχωρεί κάτω από το 3%, καθησυχάζοντας -προσωρινά τουλάχιστον- τους επενδυτές, καθώς μια περαιτέρω αύξηση των αποδόσεων θα επιδρούσε ιδιαίτερα αρνητικά στους αμερικανικούς δείκτες. Οι επενδυτές λαμβάνουν επίσης θάρρος από τα ισχυρά εταιρικά αποτέλεσματα, δίνοντας ώθηση ειδικά στον Nasdaq, μετά και τα καλύτερα των αναμενομένων κέρδη της Facebook.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,24% στις 24.142 μονάδες, με τις Visa και Intel να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,34% στις 2.648 μονάδες με τις τεχνολογικές μετοχές να ενισχύονται κατά 1,6%. Ο Nasdaq κινείται ανοδικά 0,82% στις 7.062 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Facebook καταγράφει άνοδο πάνω από 9%. Η Advanced Micro Devices καταγράφει «άλμα» 10%, επίσης μετά τα ισχυρά αποτελέσματα. Κέρδη 14% και για την Chipotle.

«Υπάρχουν δύο καταλύτες στην αγορά. Τα εταιρικά αποτελέσματα και οι εξελίξεις από την Ουάσινγκτον. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα είναι θετικά. Δεν βλέπω λόγο γιατί να μην συνεχιστεί αυτό» σχολιάζει ο Ράντι Φρέντερικ, αντιπρόεδρος trading και παραγώγων στην Schwab Center for Financial Research.

Από τις εταιρείες του S&P 500, το 81% έχει ανακοινώσει καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Στο «μέτωπο» των μακροοικονομικών, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 2,6% τον Μάρτιο, περισσότερο από το αναμενόμενο (1,6%). Την ίδια στιγμή, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν στις 209.000 την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων για 230.000.

Ακολουθεί και η Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος περνούν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις διστακτικές πρωινές διακυμάνσεις.

Ο Μάριο Ντράγκι, στη συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ επανέλαβε πως οι αγορές ομολόγων με ρυθμό 30 δισ. ευρώ τον μήνα θα συνεχιστούν ως το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2018 ή και αργότερα αν αυτό χρειαστεί και σε κάθε περίπτωση μέχρι το Διοικητικό Συμβούλιο να δει μια προσαρμογή του πληθωρισμού προς το στόχο της κεντρικής τράπεζας. Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια.

Όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας της ευρωζώνης, ο κ. Ντράγκι υποστήριξε πως η ανάπτυξη έχει μετριαστεί. Συγκεκριμένα, τόνισε πως μετά από αρκετά τρίμηνα κατά τα οποία η ανάπτυξη ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη, τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία μετά την συνεδρίαση του Μαρτίου καταδεικνύουν έναν μετριασμό του ρυθμού ανάπτυξης αλλά συνεχίζουν να ευθυγραμμίζονται με μια ισχυρή και ευρεία επέκταση της οικονομίας της ευρωζώνης.

Υπό αυτό το κλίμα, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,5% στις 5.443 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται οριακά στις 7.384 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,2% στις 12.454 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,4%, στις 382 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ενισχύεται 0,8%, στις 24.000 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ με κέρδη 0,4% φτάνει στις 9.904 μονάδες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.