ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαχινίδης : «Θέλουμε να είμαστε η αντίπαλος δύναμη της συντηρητικής παράταξης»…

Ανανέωση και …αυτόνομη πορεία

«Η ανανέωση, γίνεται πράξη». Με αυτό το μότο υποδέχονται στο ΠΑΣΟΚ τον πρώτο Γραμματέα της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, που μένει να επικυρωθεί τυπικά από το Σώμα της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή.

Δεν είναι τυχαίο ότι αναφερόμενος στην επιλογή αυτή της Φώφης Γεννηματά, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, υποστήριξε ότι η ανανέωση δεν μένει στα λόγια του Κινήματος Αλλαγής. «Είναι ένα κίνημα που αλλάζει μία συνολική μιζέρια που υπάρχει σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα της σημερινής μας κοινωνίας», είπε, μιλώντας στον ρ/σ του ΑΠΕ. Αναφερόμενος ειδικά στον 27χρονο Γραμματέα, υποστήριξε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή προσπαθεί να γίνεται καλύτερος, να βελτιώνεται, ενώ σε όλη του την πορεία στην πολιτική δεν άφησε ποτέ πίσω τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις. «Έχει ένα σπουδαίο βιογραφικό και όλο αυτό πιστεύουμε ότι είναι κάτι που μπορεί να εκφράσει την επόμενη μέρα του Κινήματος», είπε, κάνοντας λόγο για μία κίνηση τόσο συμβολική, όσο όμως και ουσιαστική. «Ο νέος μας Γραμματέας είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος θα εκπλήξει ευχάριστα όλους όσοι θα τον γνωρίσουν το επόμενο διάστημα», είπε. Όσο για τον ίδιο τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, έχει αποφασίσει να μη μιλήσει δημόσια για τις νέες του αρμοδιότητες, έως την Κυριακή, οπότε και αναμένεται η τυπική έγκριση της πρότασης της Φώφης Γεννηματά από την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, αυτή που θα τον κάνει και τυπικά τον πρώτο Γραμματέα του φορέα.

Προς το παρόν, τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής ρίχνουν το βάρος στην προσπάθεια να αποτυπωθεί με όλους τους τρόπους στη συνείδηση του κόσμου η αυτονομία του εγχειρήματος. «Η πορεία του Κινήματος είναι μία πορεία αυτόνομη. Εμείς καταθέτουμε ένα πλήρες πρόγραμμα, με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με μεγάλες αλλαγές», λένε, σε μία προσπάθεια να ανακοπεί ο πολλαπλασιασμός των ανισοτήτων που διαπιστώνουν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αποσυνδέουν, άλλωστε, την ανάγκη εθνικών συναινέσεων σε μία σειρά από μεγάλα θέματα για την χώρα, από τυχόν μετεκλογικές συνεργασίες, που κάποιοι συμπεραίνουν από τις πρωτοβουλίες τους. «Ουδείς προδικάζει, στο πλαίσιο αυτών των συνεννοήσεων, το είδος των μετεκλογικών συνεργασιών», δήλωσε μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5 ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Φίλιππος Σαχινίδης. «Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ‘στρατηγικός εταίρος’, έχει προσδιορίσει με σαφήνεια τον στόχο του για αυτόνομη πορεία. Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε, θέλουμε να είμαστε η αντίπαλος δύναμη της συντηρητικής παράταξης. Αυτός ήταν ο ιστορικός μας ρόλος και αυτόν θέλουμε να ανακτήσουμε», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.