ΕΛΛΑΔΑ

Αντίθετη με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Η  Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για συνέχιση διαλόγου για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε «την συνέχιση του διαλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής διά την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν» και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου.

Παράλληλα, σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος σ/ν του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας», η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι «κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία και στις παραδόσεις του λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας».

Αναλυτικότερα, το ανακοινωθέν της Συνόδου αναφέρει: «Συνήλθε από την Τρίτη 17 έως και σήμερα Πέμπτη, 19 Απριλίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Απρίλιο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεσμεύεται και εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 27ης Ιουνίου 2017 περί της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, κατά την οποία, όπως ανακοινώθηκε και διά του σχετικού Δελτίου Τύπου: "Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε την συνέχιση του διαλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής διά την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν" και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Η Τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή (ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου απουσιάζοντος στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους), συναντήθηκε χθες με τον κ. Υπουργό και σήμερα ενημέρωσε διεξοδικά την Δ.Ι.Σ. περί της γενομένης συναντήσεως, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση του διαλόγου για αυτό το θέμα και ειδικότερα για την διόρθωση του περιεχομένου των "Φακέλων του Μαθητού", με συνεκτίμηση των κρίσεων της 660/2018 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για τον λόγο αυτό παρατείνεται ο χρόνος έκδοσης και τύπωσης των διδακτικών εγχειριδίων του μαθήματος.

Όσον αφορά στο θέμα της υποβληθείσης υπό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αιτήσεως ακυρώσεως προς το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των άρθρων 1 περ. β, 58 παρ. 3 περ. α, β, δ, ε, η και 59 παρ. 3 του Προεδρικού Διατάγματος 18/2018, η Ιερά Σύνοδος ενεχείρισε διά της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής επιστολή στον κ. Υπουργό με τις θέσεις Της επ' αυτών, και προκειμένου να αποφασίσει, αναμένει την γραπτή απάντηση του Υπουργείου.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.