ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρμενία: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και δύο βουλευτές συνελήφθησαν για οργάνωση παράνομων διαδηλώσεων

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και υποκινητής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών στην Αρμενία, Νικόλ Πασινιάν, συνελήφθη μαζί με δύο βουλευτές, ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές του Γερεβάν, ενώ οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για δέκατη ημέρα σ' αυτήν την πρώην σοβιετική δημοκρατία του Καυκάσου.

Ο βουλευτής και ηγέτης της αντιπολίτευσης, καθώς και δύο άλλοι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές, "συνελήφθησαν ενώ διέπρατταν επικίνδυνες ενέργειες για την κοινωνία" ανέφερε η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι "απομάκρυνε δια της βίας" τον Πασινιάν από άλλη μια διαδήλωση που ήταν σε εξέλιξη στο Γερεβάν, με αίτημα την αποχώρηση από την εξουσία του Σερζ Σαρκισιάν, του πρώην προέδρου που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Πασινιάν και τους δύο βουλευτές ότι "παραβίασαν κατάφωρα τον νόμο" που αφορά τις διαδηλώσεις καθώς οργάνωσαν παράνομες συγκεντρώσεις και κάλεσαν τους υποστηρικτές τους "να αποκλείσουν τους δρόμους και να παραλύσουν τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών".

Ο 42χρονος Πασινιάν είχε το πρωί μια σύντομη συνάντηση, μπροστά στις κάμερες, με τον Σαρκισιάν, σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. "Ήρθα να μιλήσουμε για την παραίτησή σας" είπε στον πρωθυπουργό, με τον τελευταίο να του απαντά: "Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι εκβιασμός. Δεν μπορώ παρά να σας συμβουλεύσω να επιστρέψετε στη νομιμότητα, διαφορετικά θα φέρετε εσείς την ευθύνη".

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε, με τον Πασινιάν να κατηγορεί τον Σαρκισιάν ότι "δεν καταλαβαίνει την κατάσταση στην Αρμενία" και να δηλώνει ότι "η εξουσία τώρα είναι στα χέρια του λαού". Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι "ένα κόμμα που έλαβε 8% στις εκλογές δεν μπορεί να μιλάει εξ ονόματος του λαού" και αμέσως μετά έφυγε από την αίθουσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.