ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αρνίσια παϊδάκια με μεσογειακά λαχανικά στο φούρνο

 

Υλικά

Για το αρνί με τα λαχανικά:

  • 2 κομμάτια καρέ αρνιού (άκοπα 2- 2 ½ κιλά)
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 750 γρ. ανάμικτα σοταρισμένα λαχανικά, (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες, κόκκινες πιπεριές)

Για τη σάλτσα:

  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. δεντρολίβανο, ξερό
  • 4 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1  κ.γ. μέλι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, τη σκόνη μουστάρδας, το κόκκινο πιπέρι, το μέλι και τη μουστάρδα.

Για το αρνί με τα λαχανικά:

Σε μία γάστρα τοποθετούμε το καρέ αρνιού και σχίζουμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία.

Περιχύνουμε το αρνί με τη σάλτσα και το αλείφουμε καλά, φροντίζοντας να πάει η σάλτσα μέσα στα σημεία που είχαμε σχίσει από πριν το αρνί, και το αφήνουμε για 1 ώρα να τραβήξει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Τοποθετούμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC.

Σιγοψήνουμε το αρνί για 1-1 ½  περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα

10 περίπου λεπτά πριν γίνουν τα παϊδάκια, προσθέτουμε τα σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού.

Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 περίπου λεπτά πριν σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.