ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό δίκτυο

ΑΒC: Άγκυρα και Αθήνα βιώνουν μία περίοδο αστάθειας

«Άγκυρα και Αθήνα βιώνουν μία περίοδο αστάθειας», γράφει το αμερικανικό δίκτυο «abcnews», αναφερόμενο στις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Καστελόριζο, σχολιάζοντας παράλληλα πως, Ελλάδα και Τουρκία έχουν βρεθεί στο χείλος του πολέμου τρεις φορές από τις αρχές της δεκαετίας του 70.

«Oι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας βιώνουν μια «περίοδο αστάθειας», δήλωσε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα διαπραγματευτεί κανένα τμήμα της επικράτειάς της. Στη δήλωση αυτή προέβη χθες ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το Καστελόριζο, το μικρό νησί του ανατολικού Αιγαίου, το οποίο επισκέφθηκε για να εγκαινιάσει εργοστάσιο αφαλάτωσης», αναφέρει το άρθρο.

«Ελλάδα και Τουρκία βλέπουν τις σχέσεις τους να επιδεινώνονται τις τελευταίες εβδομάδες για τα αμφισβητούμενα όρια στο Αιγαίο και τα αμφισβητούμενα δικαιώματα γεώτρησης πετρελαίου και αερίου από τη διαιρεμένη Κύπρου».

Το σχετικό άρθρο σχολιάζει επίσης πως, μπορεί η Ελλάδα και η Τουρκία να είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, όμως οι σχέσεις τους είναι τεταμένες τις τελευταίες δεκαετίες, κυρίως λόγω των εδαφικών τους διαφορών στο Αιγαίο και την Κύπρο.

«Οι δυο χώρες έχουν βρεθεί στο χείλος του πολέμου τρεις φορές από τις αρχές της δεκαετίας του 1970», επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο «abcnews».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.