ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες παροχές παραμένουν

Χωρίς οικογενειακά επιδόματα οι νέες επικουρικές συντάξεις

Άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους συνταξιούχους που παίρνουν για πρώτη φορά επικουρική σύνταξη μετά από αναμονή τριών ετών. Οι νέες επικουρικές που εκδίδονται (με ρυθμό σταγονόμετρου) με βάση το νόμο Κατρούγκαλου είναι «απογυμνωμένες» από τα οικογενειακά επιδόματα τα οποία καταργήθηκαν με αποτέλεσμα να στερούνται οι συνταξιούχοι 30 ευρώ για τη/το σύζυγο και έως 100 ευρώ για το επίδομα τέκνου (ανήλικα η φοιτητές έως 24 ετών).

Επιπλέον όπως αποκαλύπτουν τα σχετικά έγγραφα του Ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ ( ΕΤΕΑΕΠ) καταργείται το επίδομα απολύτου αναπηρίας ακόμα και τα έξοδα κηδείας.

Αυτές οι παροχές δίνονται μόνο σε συνταξιούχους που υπέβαλλαν αίτηση πριν από τις 12.5.2016 και εφόσον προβλέπονται από τα καταστατικά των επιμέρους ταμείων.

Από αυτή την ημερομηνία και μετά το ΕΤΕΑΕΠ χορηγεί μόνο την συρρικνωμένη επικουρική σύνταξη και σταματά τη χορήγηση επιπλέον παροχών.

Το επίδομα απολύτου αναπηρίας ελάμβαναν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ εφόσον έχουν αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης. Επίσης έξοδα κηδείας ελάμβαναν εφόσον προβλεπόταν από τα παλαιά καταστατικά των επιμέρους ταμείων τα οποία όριζαν και το ποσό .π.χ. άλλο ποσό έδινε η ΔΕΗ, άλλο το ΤΕΑΥΝΤΠ, άλλο το ΤΕΑΥΕΚ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.