ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάει πολύ αυτός που τορπίλισε την Εθνική Συνεννόηση να εμφανίζεται ως εγγυητής της…

Διπλή επίθεση σε κυβέρνηση και ΝΔ εξαπολύουν στο ΠΑΣΟΚ

Διπλή επίθεση σε κυβέρνηση και ΝΔ εξαπολύουν στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού στο πλαίσιο συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Στο επίκεντρο της κριτικής του κόμματος της Φώφης Γεννηματά, η αποτυχία της προσπάθειας Εθνικής Συνεννόησης, που υπήρξε και νούμερο ένα στόχος για τη Δημοκρατική Παράταξη όλο το προηγούμενο διάστημα.
«Την ώρα που με ευθύνη του οι Έλληνες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, ο κ.Τσίπρας απέδειξε σήμερα (σ.σ. χθες) περίτρανα ότι συνεχίζει με τις ίδιες απάτες και ‘αυταπάτες’ που οδήγησαν σε μεγάλες περιπέτειες την Ελλάδα», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας με νόημα πως «πάει πολύ αυτός που τορπίλισε την Εθνική Συνεννόηση να επιχειρεί να εμφανισθεί ως εγγυητής της».
Την ίδια ώρα όμως, στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή όσα είπε χθες στον Real FM για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για ‘εύλογη έκπληξη’ που τους προκαλεί η νέα αλλαγή στάσης του κυρίου Μητσοτάκη επί του θέματος, καθώς δήλωσε ότι θέλει να επιδιώξει τη συναίνεση για το μεγάλο και δεν συμβιβάζεται με το μικρό, αλλά και πως η πρότασή του για ευρεία συνεννόηση για τη συνταγματική αναθεώρηση σε αυτή τη Βουλή και με αυτή την κυβέρνηση ισχύει στο ακέραιο. «Ήταν λοιπόν του παρόντος ή ‘λάθος η στιγμή για αυτή τη συζήτηση’, όπως μέχρι χθες μας λέγατε κύριε Μητσοτάκη;», είναι το ερώτημα που απευθύνει η Χαριλάου Τρικούπη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλοντας να δείξει πως στην πραγματικότητα αναδιπλώθηκε η στάση του, που απέναντι στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά ήταν απολύτως αρνητική, σε μία προσπάθεια να την παραπέμψει στις καλένδες.
Στο μεταξύ αναφερόμενος στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι πρόσφατα στη Βουλή συμφώνησαν όλοι για την ανάγκη αλλαγής του καθεστώτος της ασυλίας υπουργών, αφού «ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι μία ντροπή για την χώρα», ενώ υπάρχει και μία σειρά από ζητήματα, όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, οι υπερεξουσίες του πρωθυπουργού, το θέμα της σταθερής ημερομηνίας εκλογών, το ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης κ.ο.κ., που πρέπει να συζητηθούν, καλώντας μάλιστα όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση επ’ αυτών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.