ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαινιάστηκε το πρώτο πάρκο σκύλων στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Εγκαινιάστηκε, στο Ηράκλειο το πρώτο πάρκο Σκύλων στην Κρήτης, στην περιοχή του Καράβολα.

Πρόκειται για έναν επιμελημένο χώρο, στον οποίο οι ιδιοκτήτες σκύλων θα μπορούν να πηγαίνουν μαζί με τους τετράποδους «φίλους» τους και να τους αφήνουν να παίξουν ελεύθεροι, μέσα σε μια περίφρακτη έκταση που τους παρέχει ασφάλεια. Η δημιουργία του πάρκου αποτελούσε αίτημα και όσων δεν έχουν κατοικίδιο, καθώς θεωρούσαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν ένα περίπατο στον Καράβολα, δίχως πιθανές παρεξηγήσεις.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, υπήρχε η αναγκαιότητα για τη δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου καθώς όμως και η αναγκαιότητα να αγαπήσουν τον καινούργιο χώρο οι δημότες της πόλης. «Ελπίζουμε ότι θα το ευχαριστηθούν πρωτίστως οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων και τα σκυλιά τους και θα απολαύσουν οφέλη του και όλοι οι υπόλοιποι. Είμαι βέβαιος ότι όσοι το χρησιμοποιούν, θα δείξουν την ανάλογη προσοχή, θα ακολουθούν τις οδηγίες για την ορθή συμπεριφορά εντός του χώρου, και θα φροντίζουν, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να παραμείνει καθαρό», τόνισε ο δήμαρχος.

Πρόκειται για τη συνέχεια της επικοινωνίας φιλοζωικών σωματείων αλλά και πολιτιστικών συλλόγων που ζητούσαν τη δημιουργία χώρου, η οποία ήρθε μετά και τη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων που αφορούσε τη δημιουργία δημόσιας τουαλέτας τετράποδων. Στο χώρο που δημιουργήθηκε οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να επιμελούνται την έξοδο των τετράποδων, ενώ παράλληλα δημιουργείται το πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να φροντίζουν τη σχέση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των σκύλων τους και τον υπολοίπων πολιτών.

Στο Πάρκο Σκύλων αναμένεται να υπάρξουν και εκδηλώσεις για τα τετράποδα, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη αλλά και την εκπαίδευση όλων προς τις υποχρεώσεις που οφείλουν οι άνθρωποι να έχουν για τα κατοικίδια τους.

Φωτογραφίες: zarpanews

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.