ΕΛΛΑΔΑ

Τελευταίες εξελίξεις

Έγκλημα στην Κύπρο: Πολλά ερωτήματα, κρίσιμο το επόμενο 24ωρο, σήμερα η κατάθεση του 15χρονου θετού γιου τους

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κύπρου η διπλή δολοφονία του ζευγαριού κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Τα κυπριακά ΜΜΕ εικάζουν πως πρόκειται για έγκλημα μίσους καθώς αλλεπάλληλες μαχαιριές οδήγησαν το ζευγάρι στο θάνατο.

Για την ακρίβεια, ο 60χρονος καθηγητής έφερε 25-30 μαχαιριές από το λαιμό μέχρι τα πόδια ενώ η 59χρονη σύζυγός του, η οποία εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα, έφερε 10 μαχαιριές κυρίως στο λαιμό και το θώρακα.

cyprus_zeugari-768x501

Ερωτηματικά από την κατάθεση του 15χρονου θετού γιου τους

Σύμφωνα με το politis.com.cy, ερωτηματικά έχει προκαλέσει στις αρχές η ανεπίσημη κατάθεση του 15χρονου γιου τους, που υποστήριξε ότι εισέβαλαν στο σπίτι δύο κουκουλοφόροι οι οποίοι σε σύντομη στιχομυθία που είχαν μαζί του,του είπαν πως δεν θα τον πειράξουν. Σύμφωνα όμως με την έως τώρα έρευνα της αστυνομίας, στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης ή διαφυγής των δραστών. Επίσης, δεν λείπουν αντικείμενα ενώ μετά το φονικό η πόρτα του σπιτιού του άτυχου ζευγαριού ήταν κλειδωμένη.

Έτσι τα τοπικά ΜΜΕ αποκλείουν το ενδεχόμενο διάρρηξης μετά φόνου και επικεντρώνονται στη δολοφονία εκ προθέσεως και εκ προ μελέτης.

Αναζητούν τους βιολογικούς γονείς του 15χρονου

Οπως σημειώνει το politis.com.cy, μπορεί να υπάρχουν συλλήψεις ακόμα και σήμερα ενώ οι κυπριακές αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας. Η αστυνομία θα στρέψει τις έρευνές της και στο οικογενειακό περιβάλλον του ζευγαριού.

Παράλληλα θα αναζητηθούν και οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου οι οποίοι είναι Ρώσοι και μένουν στην Κύπρο. Η αστυνομία θα εξετάσει το ενδεχόμενο συνάντησης του 15χρονου με τους βιολογικούς γονείς του το τελευταίο χρονικό διάστημα, μαρτυρία που προς το παρών δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σήμερα καταθέτει επίσημα ο υιοθετημένος γιος του ζευγαριού

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα θα καταθέσει επίσημα γραπτώς ο 15χρονος υιοθετημένος γιος του ζευγαριού παρουσία ψυχολόγων που ήδη τον παρακολουθούν.

Η κατάθεσή του είναι απαραίτητη καθώς ο 15χρονος ήταν ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του ζευγαριού.

Δεν βρέθηκε το μαχαίρι του φόνου

Καθοριστική σημασία έχει για την αστυνομία και ο εντοπισμός του φονικού όπλου για να διαλευκάνει την υπόθεση. Όλοι οι κάδοι σκουπιδιών της περιοχής έχουν περισυλλεχθεί για να ερευνηθούν. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το μαχαίρι του φόνου να προέρχεται από τον οικιακό εξοπλισμό του ζευγαριού. Οι ανακριτές παράλληλα έχουν συλλέξει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων και σπιτιών για να ελέγξουν την κίνηση στη γειτονιά κατά τη διάρκεια της δολοφονίας.

Η ώρα θανάτου του ζευγαριού θα δείξει πολλά

Η αστυνομία εξετάζει προσεχτικά μαζί με ειδικούς την ώρα θανάτου του ζευγαριού για να επιβεβαιώσει αν συμπίπτει με την ώρα που ο 15χρονος θετός γιος τους μετέβη σε γειτονικό σπίτι και ενημέρωσε για το συμβάν.

Αν τα δύο γεγονότα δεν συμπίπτουν χρονικά η αστυνομία θα εξετάσει αν στο διάστημα που μεσολάβησε, οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να αλλοιώσουν τη σκηνή του εγκλήματος και ύστερα να διαφύγουν.

Τι λέει ο περίγυρος για την οικογένεια

Γείτονες, φίλοι και συγγενείς υποστηρίζουν ότι το ζευγάρι ήταν φιλήσυχο, ευγενικό και δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα στη γειτονιά.  Συνάδελφοι του καθηγητή αναφέρουν ότι ήταν ιδιαίτερα συμπαθής και αγαπητός στον χώρο εργασίας του.

Τα ίδια λόγια ειπώθηκαν και από το επαγγελματικό περιβάλλον της συζύγου του. Συγκλονισμένος δηλώνει ο περίγυρος του ζευγαριού.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.