Neo

Ελληνικό ενδιαφέρον για τις εκλογές στην Τουρκία…

Σαν βόμβα έπεσε στα κομματικά γραφεία χθες η είδηση της προκήρυξης πρόωρων εκλογών για τις 24 Ιουνίου στη γειτονική χώρα.
Δεν είναι λίγοι άλλωστε, όσοι εκτιμούν ότι μέχρι τότε, η Άγκυρα θα κλιμακώσει περαιτέρω την επιθετικότητά της εις βάρος –και- της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για ένα ‘κολασμένο’ διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να επιδειχθεί παροιμιώδης νηφαλιότητα.
Όχι, δεν εκτιμούν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επιδιώξει ένα ‘θερμό επεισόδιο’ στο Αιγαίο, δεν μπορούν όμως να αποκλείσουν μία τέτοια εξέλιξη, έστω και εν είδει ατυχήματος…
Από την άλλη, πάλι, το γεγονός ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο ερμηνεύεται από κάποιους και ως περιορισμό της έντασης που διαφορετικά μπορεί να κρατούσε ως και ενάμιση χρόνο ως τις προγραμματισμένες εκλογές της γείτονος.
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη. «Άντε να γίνουν εκλογές στην Τουρκία τον Ιούνιο γιατί με την φόρα που έχουν πάρει οι γείτονες σε λίγο θα διεκδικήσουν … Καλόγερους, Καράβια, Κουλούκι και Κυρά! Έχουν πάρει τον κατάλογο με τις ελληνικές βραχονησίδες και τον διαβάζουν στα προεκλογικά μπαλκόνια», έγραψε με νόημα ο επικεφαλής του Ποταμιού…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.