ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτυξιακό συνέδριο Νοτίου Αιγαίου

Γεροβασίλη: «Βαδίζουμε στη μεταμνημονιακή Ελλάδα ανεπιστρεπτί»

«Βαδίζουμε πλέον στη μεταμνημονιακή Ελλάδα ανεπιστρεπτί», δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η οποία από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «θέλει ισόβιο Μνημόνιο» και ότι «προσπαθεί να τορπιλίσει την εθνική προσπάθεια για έξοδο της Ελλάδας από την επιτροπεία».

Απευθυνόμενη στους κατοίκους των νησιών η κ. Γεροβασίλη είπε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τα οριζόντια μέτρα που έλαβαν αγνόησαν τη νησιωτικότητα, ενώ η σημερινή κυβέρνηση μέσα σε δύσκολες συνθήκες προσπάθησε να καλύψει τις βασικές ανάγκες σε υπηρεσίες των νησιών και τους τελευταίους μήνες διατέθηκαν 86 θέσεις μονίμων υπαλλήλων σε μικρούς νησιωτικούς δήμους.

Επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως «αυτοί που θέλουν για τον εαυτό τους τον τίτλο του "μεταρρυθμιστή" όταν ήταν κυβέρνηση, δεν έκαναν καμία μεταρρύθμιση παρά μόνο διαθεσιμότητα και απολύσεις" και σημείωσε ότι "πρόσφατα, μάλιστα, στη μαύρη λίστα των απολύσεών του, ο κ. Μητσοτάκης συμπεριέλαβε και τους νέους διοικητικούς και τομεακούς γραμματείς των υπουργείων».

Παράλληλα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δήλωσε πως «μέσα από μια τριετή στρατηγική υλοποιούμε μια ριζοσπαστική  μεταρρύθμιση με ρεαλιστικούς στόχους και επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες της νέας, ψηφιακής εποχής». Επανέλαβε δε ότι «οι προσλήψεις είτε για μόνιμες θέσεις εργασίας, είτε για θέσεις ορισμένου χρόνου γίνονται αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.