ΥΓΕΙΑ

Επιστημονικά αποδεδειγμένο

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις νεότερες γυναίκες;

Μπορεί για κάποιους να μην αποτελεί έκπληξη, αλλά το γεγονός ότι οι άντρες προτιμούν τις νεότερες γυναίκες είναι ένα από τα λίγα ηλικιακά σεξουαλικά στερεότυπα που είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Πιο συγκεκριμένα, μία πρόσφατη έρευνα κατέληξε στο γεγονός ότι οι άντρες προτιμούν τις νεαρότερες γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Για παράδειγμα ένας 40χρονος θα επιθυμούσε μία 22χρονη γυναίκα για σύντροφό του.. Το ίδιο και ένας 50αρης και ένας 60αρης.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PsyArXiv, πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου Åbo Akademi in Turku, στη Φιλανδία.

Οι ειδικοί κατέληξαν, επίσης, στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες επιλέγουν μεγαλύτερους ή συνομήλικους άντρες για συντρόφους τους.

Ο επικεφαλής συγγραφέας, Jan Antolfk εξηγεί ότι η προτίμηση των ανδρών για τις νεότερες γυναίκες μπορεί να γίνει κατανοητή από την άποψη της βασικής θεωρίας της εξέλιξης.

«Η φυσική επιλογή έχει διαμορφώσει πιθανώς τις σεξουαλικές στρατηγικές των ανδρών έτσι ώστε να παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολύ γόνιμες, νέες γυναίκες», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Antolfk και η ομάδα του συγκέντρωσαν τα ευρήματά τους με βάση ένα δείγμα 2.655 ενηλίκων και διαπίστωσαν ότι παρά το ενδιαφέρον των ανδρών για τις νεότερες γυναίκες, η σεξουαλική τους δραστηριότητα είναι πιο κοντά στη δική τους ηλικιακή κλίμακα.

Ο ίδιος καταλήγει: «Οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μακροχρόνιες σεξουαλικές σχέσεις και αυτό δεν θα ήταν εφικτό αν όλοι οι άντρες ενδιαφερόντουσαν μόνο για τις νέες γυναίκες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.