ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιούνκερ: Απελευθερώστε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Άγκυρα: Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν!

giounker-apeleftheroste-tous-dio-ellines-stratiotikous-agkira-den-pernoume-entoles-apo-kanenan

Την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία ζήτησε και χθες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της επίσκεψη του στην Αθήνα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, φρόντισε να «αναχαιτίσει» την δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντώντας άμεσα και προκλητικά.

Η αποστροφή του προέδρου της Κομισιόν δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας:

«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατη συνάντηση με Ερντογάν στη Βάρνα του θυμίσαμε την υποχρέωση να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο Ελλήνων στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν».

 

Για να αντιμετωπίσει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η Άγκυρα «σήκωσε» τον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ. «Σε καμία περίπτωση για αυτήν τη σύλληψη, κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική δικαιοσύνη» κατέγραψε και απέδωσε τη δήλωσή του η Milliyet.Την ίδια ώρα η Αθήνα επιλέγει τη «στρατηγική» της σιωπής, με το επιχείρημα ότι δε θέλει να παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας. Μόνο που το... παιχνίδι δε θέλει δύο. Η Τουρκία το παίζει μόνη της. Οι φωτογραφίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και η απόρριψη του αιτήματός του να αποφυλακιστούν αποτελούν απόδειξη πως οι γείτονες δεν επηρεάζονται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.