ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Tην Τρίτη 10/4 στις 21.00

H «Κουζίνα του Θεού» στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού

Σε πρώτη τηλεοπτική προβολή έρχεται, την Τρίτη 10/4 στις 21.00, το δεύτερο επεισόδιο της νέας σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Η Κουζίνα του Θεού». Αυτή τη φορά, ο σκηνοθετικός φακός του Λεωνίδα Πανωνίδη μας μεταφέρει στο χωριό Μαψός Κορινθίας, όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού. Εκεί, οι μοναχές, εκτός από τη σημαντική φιλανθρωπική τους προσφορά, έχουν δημιουργήσει μια πρότυπη φάρμα. Η κάμερα τις ακολουθεί καθώς φτιάχνουν χαλούμι και μαγειρεύουν χταπόδι στιφάδο. H σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 16.00.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Οδός Ελλήνων», μας παρουσιάζει, την Κυριακή 8/11 στις 20.00, το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον μεγάλο θεατρικό σκηνοθέτη, Κάρολο Κουν, και στις 21.00, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Γνώση και Βιβλιοθήκη», ακολουθεί το ντοκιμαντέρ Ιχνηλατώντας την αιωνιότητα: Γραφή και βιβλίο, το οποίο μας καλεί σε ένα ταξίδι από την εποχή πριν την ανακάλυψη του χαρτιού έως τη σημερινή του ψηφιακού βιβλίου.

Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, συνεχίζονται με καινούργια επεισόδια και τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη να εξηγεί και να σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη, με σκοπό την ορθότερη χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου (Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50). 

Η σειρά «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, με την προβολή του δεύτερου μέρους του αφιερώματος στις Στρατιωτικές Σχολές, οι οποίες κατέχουν μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, προσφέροντας υψηλό επίπεδο σπουδών, αλλά και την απαραίτητη στρατιωτική εκπαίδευση (Τετάρτη 11/4, 21.00).

Τα «Εννέα μουσεία, ένα ταξίδι» μας ξεναγούν αυτή την εβδομάδα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου, για να ανακαλύψουμε την τεχνολογία του μαρμάρου, ενός υλικού που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ελληνική τέχνη (Μ. Σάββατο 7/4, 19.00).

COSMOTE HISTORY_Κουζίνα του Θεού-2

COSMOTE HISTORY_Κουζίνα του Θεού-3

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.