AUTO - MOTO

Η Ford ανέφερε ότι οι 81.866 σημειώθηκαν στις ΗΠΑ

Η Ford Mustang Παγκόσμιο Best Seller!

Η παγκόσμια ζήτηση για τη νέα 2018 Ford Mustang έφερε το δημοφιλές sports coupe στην πρώτη θέση της κατηγορίας του για τρίτη συνεχή χρονιά.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Mustang το 2017 ανήλθαν σε 125.809 μονάδες, σύμφωνα με ανάλυση της Ford από τα πιο πρόσφατα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης της IHS Markit. Τα στοιχεία αυτά – που συλλέγονται από κυβερνητικές και άλλες πηγές και αποτελούν το 95% των παγκόσμιων πωλήσεων νέων οχημάτων σε πάνω από 80 χώρες – δίνουν στην Mustang παγκόσμιο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού στην κατηγορία sports coupe.

«Ο κόσμος είναι ερωτευμένος με την Mustang» σχολιάζει ο Erich Merkle, αναλυτής πωλήσεων της Ford. «Η Mustang αντιπροσωπεύει την επιτομή της Αμερικανικής σχεδίασης, των επιδόσεων και της ελευθερίας, ενώ η μοναδική της προσωπικότητα είναι γοητευτική σε διεθνή κλίμακα».

Από τις σχεδόν 126.000 παγκόσμιες ταξινομήσεις οχημάτων, η Ford ανέφερε ότι οι 81.866 σημειώθηκαν στις ΗΠΑ, τη χώρα όπου κατασκευάζεται η Mustang. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το ένα τρίτο από όλες τις ταξινομήσεις Mustang καταγράφηκε στις εξαγωγικές αγορές.

Η Ford πούλησε 13.100 οχήματα Mustang πέρσι στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας,* και ξεπέρασε την Porsche 911 σε 13 Ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία. Οι πέντε μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές αγορές για τις πωλήσεις Mustang το 2017 ήταν η Γερμανία (5.742), το Ηνωμένο Βασίλειο (2.211), η Γαλλία (942), το Βέλγιο (900), και η Σουηδία (512).

Η ζήτηση παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή στην Κίνα, όπου η Mustang ήταν το δημοφιλέστερο sports coupe πέρσι με 7.125 ταξινομήσεις.

Από το 2015 που ξεκίνησαν οι παγκόσμιες εξαγωγές, μέχρι το Δεκέμβριο του 2017, η Ford έχει πουλήσει 418.000 αυτοκίνητα Mustang σε όλο τον κόσμο. Δημοφιλέστερη έκδοση παγκοσμίως είναι η Mustang GT με τον V8 5.0L κινητήρα.

Η Ford έχει πουλήσει 35.000 οχήματα Mustang στην Ευρώπη από το 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2018,* ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα λανσάρει τη νέα Ford Mustang με πιο αθλητικό εξωτερικό, και πολυτελές εσωτερικό με μαλακά υλικά και ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών. Μεταξύ των αναβαθμισμένων συστημάτων κίνησης είναι ο V8 5.0L κινητήρας με 450 ίππους της Ford και το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα, κατανάλωση 12,1 l/100 km και εκπομπές CO270 g/km.**

Οι προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης περιλαμβάνουν προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide®, επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes) και ένα νέο σύστημα Active Valve Performance Exhaust που προσφέρει το καινοτόμο Good Neighbour Mode για οδήγηση νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα. Νέες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection και Lane Keeping Aid.

Επιπλέον, μία ειδική έκδοση Ford Mustang Bullitt που τιμά την 50ή επέτειο από την κυκλοφορία της θρυλικής κινηματογραφικής ταινίας θα αρχίσει να παράγεται για την Ευρώπη τον Ιούνιο.

Διαθέσιμη σε Shadow Black ή στην κλασική Dark Highland Green, η Mustang Bullitt χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο V8 5.0L κινητήρα που υπολογίζεται να αποδίδει 464 ίππους και ροπή 529 Nm.*** Νέα τεχνολογία που συγχρονίζεται με τις στροφές του κινητήρα προσφέρει ομαλές αλλαγές σχέσεων, και κατεβάσματα του εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου συνοδεία μιας ‘ξερογκαζιάς’ του V8 κινητήρα.

Τα sports coupe, όπως ορίζονται από την IHS Markit, περιλαμβάνουν δίθυρα και cabrio μοντέλα.

*Οι Euro 20 αγορές είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία και Ελβετία.

**Οι τιμές Κατανάλωσης Καυσίμου / Ενέργειας, εκπομπών COκαι ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και (Ε.Ε.) 692/2008 μετά την τελευταία τροποποίηση. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές COαφορούν μία συγκεκριμένη έκδοση και όχι ένα μόνο αυτοκίνητο. Η ισχύουσα στάνταρ διαδικασία δοκιμών επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και κατασκευαστών. Επιπλέον της απόδοσης καυσίμου, το οδηγικό στυλ καθώς και άλλοι, μη τεχνικοί παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το ‘αέριο του θερμοκηπίου’, που κατ’ εξοχήν ευθύνεται για το φαινόμενο της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας της γης.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017, ορισμένα νέα οχήματα λαμβάνουν έγκριση τύπου με βάση το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EU) 2017/1151 την τελευταία τροποποίηση. Πρόκειται για μία νέα, πιο ρεαλιστική διαδικασία δοκιμών για τη μέτρηση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, το WLTP θα αντικαταστήσει πλήρως το New European Drive Cycle (NEDC), που ισχύει αυτή τη στιγμή. Στη φάση της σταδιακής κατάργησης του NEDC, θα γίνεται αντιστοίχιση των τιμών κατανάλωσης & εκπομπών CO2 του WLTP με αυτές του NEDC. Θα υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις συγκριτικά με τις προηγούμενες τιμές, καθώς ορισμένα στοιχεία των δοκιμών έχουν αλλάξει, π.χ. το ίδιο αυτοκίνητο μπορεί να έχει διαφορετικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

*** Επίσημα εγκεκριμένες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 θα δημοσιευτούν όταν πλησιάζει η ημ/νία κυκλοφορίας.

  • Η Ford πούλησε πέρσι 125.809 οχήματα Mustang coupe και convertible σε 146 χώρες
  • Η Mustang ήταν το δημοφιλέστερο sports coupe παγκοσμίως το 2017, σύμφωνα με ανάλυση της Ford από τα παγκόσμια στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης της IHS Markit, κάτι που σηματοδότησε την τρίτη συνεχή χρονιά που το μοντέλο αναδεικνύεται best seller σε αυτή την κατηγορία
  • Η Ford πούλησε 13.100 οχήματα Mustang στην Ευρώπη το 2017, και 35.000 από το 2015 που λανσάρισε το θρυλικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Η νέα Mustang και η ειδική έκδοση Mustang BULLITT αναμένονται στην αγορά αργότερα μέσα στη χρονιά.

Πηγή: autoliveris.gr

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.