ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Tη Δευτέρα 9 Απριλίου

Η ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην ελεύθερη Ελλάδα, μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου»

Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, επιστρέφει τη Δευτέρα 9 Απριλίου, με καινούργιο επεισόδιο στο COSMOTE HISTORY HD, συνεχίζοντας την παρουσίαση της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη,  πλέον στην ελεύθερη Ελλάδα (21.00).

Η εκπομπή παρακολουθεί τη στενή σχέση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας, Ιωάννη Καποδίστρια και στη συνέχεια, με τον πρώτο βασιλιά των Ελλήνων, Όθωνα. Η έρευνα της εκπομπής φωτίζει τις δραματικές ώρες της σύλληψης και φυλάκισης του στρατηγού της ελληνικής επανάστασης από την βαυαρική αντιβασιλεία, αλλά και την παρέμβαση του Όθωνα για την απονομή χάρης.

Η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάζει, επίσης, τα απομνημονεύματα του «Γέρου του Μοριά», ερευνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, και τέλος, επισκέπτεται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, όπου φυλάσσεται το νεκρικό του προσωπείο που φιλοτεχνήθηκε από φοιτητές και καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών.

Στην εκπομπή μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ιστορικοί: Σαράντος Καργάκος, Χριστίνα Κουλούρη, Νίκος Γιαννόπουλος και Θανάσης Φωτόπουλος.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.