ΚΟΣΜΟΣ

Υπέβαλε την παραίτησή του

Ιάπωνας υφυπουργός παρενοχλούσε δημοσιογράφους

Παραιτήθηκε σήμερα ο κορυφαίος τεχνοκράτης του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών, ύστερα από δημοσίευμα εβδομαδιαίου περιοδικού σύμφωνα με το οποίο είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά γυναίκες δημοσιογράφους, σε ένα ακόμα πλήγμα για τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, του οποίου τα ποσοστά δημοτικότητας έχουν ζημιωθεί από μια σειρά σκανδάλων.

Ο υπουργός Οικονομικών Τάσο Άσο δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αποδέχθηκε την παραίτηση του Διοικητικού Υφυπουργού Οικονομικών Τζουνίτσι Φουκούντα.

Η Ιαπωνία έχει μέχρι στιγμής αναφέρει λίγες υποθέσεις "#MeToo", που αφορούν τη σεξουαλική παρενόχληση από δημόσια πρόσωπα. Στην Ιαπωνία τα θύματα είναι συχνά απρόθυμα να μιλήσουν καθώς φοβούνται ότι θα τους επιρριφθούν ευθύνες. Τα στοιχεία των γυναικών δημοσιογράφων στην περίπτωση του Φουκούντα δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε χθες σε ανακοίνωση ότι θα συνεχίσει τις έρευνες αναφορικά με τις καταγγελίες σε βάρος του Φουκούντα, μέσω ανεξάρτητης δικηγορικής εταιρίας, δεδομένου ότι η αρχική, εσωτερική έρευνα έγινε από υφιστάμενο του Φουκούντα.

Το υπουργείο κάλεσε τις δημοσιογράφους να μιλήσουν δημοσίως και να έρθουν σε επαφή με την δικηγορική εταιρία, εάν είναι πρόθυμες να συνεργαστούν με τις έρευνες.

Ενώ ο Άμπε έχει εντάξει στις πολιτικές του για την τόνωση της ανάπτυξης τα προγράμματα "Womenomics" για τη μεγαλύτερη συμμετοχή κινητοποίηση των γυναικών στον εργασιακό στίβο, συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των φύλων στις εταιρίες και την πολιτική ζωή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.