ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημέρωση Τσίπρα για Μακεδονικό, ελληνοτουρκικά στους υπουργούς

Υπουργικό ανοιχτών εθνικών θεμάτων

Σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα και θέματα της εθνικής εξωτερικής πολιτικής θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καλώντας ταυτόχρονα τους υπουργούς του να μην… χαλαρώσουν.

Επί της ουσίας, θα πρόκειται για ένα υπουργικό συμβούλιο, που συγκαλείται σήμερα το μεσημέρι, με βασική ατζέντα την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως επίσης και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας-Σκοπίων για την επίλυση του ονοματολογικού.

Οι ισορροπίες του Μακεδονικού

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τους υπουργούς του για όλες τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση για το Μακεδονικό, συνεπικουρούμενος από το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό, Νίκο Κοτζιά. Εξάλλου, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο πριν καν ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων Κοτζιά για το θέμα με τους πολιτικούς αρχηγούς. Φαίνεται, άλλωστε, πως οι συζητήσεις είναι σε κρίσιμη καμπή και έχει έρθει η περίφημη «ώρα της αλήθειας», αφού πλέον Ελλάδα και πΓΔΜ έχουν μπει στην ουσία όλων των κρίσιμων θεμάτων και πλέον χρειάζεται μεγάλη πολιτική βούληση, αλλά και σθένος, για να επιδιωχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών. Επ’ αυτού, πάντως, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι είδους… συζήτηση θα γίνει στο υπουργικό συμβούλιο, με δεδομένο ότι θα είναι παρών ο Πάνος Καμμένος που, ως γνωστόν, διαγωνεί με την χρήση του όρου «Μακεδονία» και με μία σύνθετη ονομασία και έχει δηλώσει ότι δε θα την ψηφίσει στη Βουλή.

«Κρύο-ζέστη» με τα ελληνοτουρκικά

Παράλληλα, εκτενής συζήτηση θα γίνει κατά τη συνεδρίαση και για τα ελληνοτουρκικά, καθώς κάθε μέρα που περνά η ένταση στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας ολοένα και ανεβαίνει. Ο πρωθυπουργός θεωρείται δεδομένο ότι θα επιλέξει να στείλει μηνύματα στην Τουρκία, αν και όπως φάνηκε χθες από την συνέντευξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Real FM, μάλλον η κυβέρνηση δεν θέλει να κλιμακώσει την αντιπαράθεση, μετά την περίφημη ανακοίνωση της περασμένης Κυριακής με την οποία το Μαξίμου ενημέρωνε την Άγκυρα ότι Ελλάδα «είναι κράτος Δικαίου και έχει πρωθυπουργό, όχι σουλτάνο».

Τροχάδην για την αξιολόγηση

Πέραν των ανοιχτών εθνικών θεμάτων, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να στείλει μηνύματα και σε ό,τι αφορά το γενικότερο κυβερνητικό έργο και την ανάγκη επιτάχυνσής του. Άλλωστε, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία της τελευταίας, κρίσιμης διαπραγμάτευσης για την έξοδό της από το Μνημόνιο, από την οποία τη χωρίζουν μερικοί μήνες και… 88 προαπαιτούμενα. Το μήνυμα, λοιπόν, του Αλέξη Τσίπρα θα είναι σαφές: κάθε άνθρωπος χρειάζεται ξεκούραση, όμως φέτος το διακύβευμα της εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο είναι τόσο μεγάλο, που οι διακοπές του Πάσχα μπορούν να περιμένουν ως… του χρόνου!

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 12:10 03/04/2018

    Θυμάμαι το 2010-2011 τον τότε αντιΓαπ ,επικοινωνιακό εκτελεστή ΣαμαροΚαραμανλίδων Καμένο, περιζήτητο καλεσμένο όλων των δελτίων των 8:00 μμ ,να καθυβρίζει αισχρά…πάντα με χαρτούρα-τάχα ατράνταχτα στοιχεία που ανέμιζε…τους Παπανδρέου για τα cds του Αντρίκου & ολόκληρη την αντιμνημονιακή-αντιΠαπανδρεική αντιπολίτευση (ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ -αντιΓαπ πασοκ-Λεβέντη ΧΑ) να πίνουν νερό στο όνομά του, τον δε Λάκοαλητάμπουρα της Τρίτης να αναπαράγει τα …ατράνταχτα Καμένα ντοκουμέντα, για το ΓΙΑΤΙ μπήκαμε στο Μνημόνιο…ΜΕ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ στο Συλλογικό Υποσυνείδητο να καταγράφετε ΕΤΣΙ η ολική αθώωση του Ραφηνάτου Δημοσιονομικού Εγκληματία, ώστε το 2015 να προεδροποιήται ο Ραφηνάτος Πάκης του!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.