ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κανελόνια με μανιτάρια, ανθότυρο και μυρωδικά

Για να μπορέσετε να γεμίσετε τα κανελόνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι του γλυκού ή ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή απλώς βυθίζοντας προσεκτικά το ζυμαρικό στη γέμιση και από τις δύο πλευρές και θα τα καταφέρετε χωρίς κόπο.

Υλικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 400 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • ½ φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι κόκκινο, κατά βούληση

Για την μπεσαμέλ:

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 600 ml γάλα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα κανελόνια για 4-5 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για να μην κολλήσουν.

Σε ένα μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με το πιρούνι σε χοντρά τρίμματα.

Ρίχνουμε τα κομμένα μανιτάρια και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για την μπεσαμέλ:

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για να πήξει η κρέμα. Δεν αφήνουμε όμως να πήξει πολύ γιατί θέλουμε μια ελαφριά και αραιή μπεσαμέλ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC.

Απλώνουμε στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους τη μισή μπεσαμέλ.

Γεμίζουμε κανελόνια και τα στρώνουμε στο σκεύος.

Περιχύνουμε τα κανελόνια με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο.

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 οC και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι και φρεσκοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.