ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για πολιτικές διώξεις εργαζομένων

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της σήμερα καταγγέλλει πολιτικές διώξεις των εργαζομένων οι οποίοι ανέδειξαν τα προβλήματα με τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου και αναφέρει ως πλέον χαρακτηριστική την περίπτωση της προϊσταμένης των χειρουργείων.
"Την παραδειγματική τιμωρία όσων σήκωσαν κεφάλι και ανέδειξαν τις αυταπόδεικτες ευθύνες της διοίκησης και της κυβέρνησης για την πρόσφατη κατάσταση των χειρουργείων" στο νοσοκομείο Ζακύνθου από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Η πρώτη "προκλητική συνδικαλιστική" κατα την Ομοσπονδία, δίωξη αφορά την προϊσταμένη των χειρουργείων, που είναι και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ακολούθησαν κομματικές καθαιρέσεις προϊσταμένων, όπως της αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η λειτουργία του τμήματος το οποίο για ένα χρόνο ήταν χωρίς γιατρό.

Υπενθυμίζεται ότι στα χειρουργεία του νοσοκομείο Ζακύνθου είχαν σημειωθεί πέντε περιστατικά που αφορούσαν σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές ασθενών, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο. Από τον Δεκέμβριο του 2016 τα χειρουργεία έκλεισαν με απόφαση της διοίκησης, διενεργήθηκαν ΕΔΕ με διαφορετικούς επικεφαλής, στάλθηκαν κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ για έλεγχο, εκδόθηκαν δύο πορίσματα, αλλά τα αίτια του θανατηφόρου και των άλλων περιστατικών δεν βρέθηκαν ούτε και ευθύνες αποδόθηκαν. Τον δε Απρίλιο του 2016 σε μια προσπάθεια να πειστούν οι κάτοικοι -που ευλόγως είχαν επιφυλάξεις ή και άρνηση να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο του νησιού- για την καταλληλότητα των χειρουργείων ανέλαβε ρόλο χειρουργού και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ο κ. Πολάκης είχε χειρουργήσει οπως είχε καταγγείλει τότε η ΠΟΕΔΗΝ με γιατρούς από άλλα νοσοκομεία ασθενείς από άλλες περιοχές!

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή του σήμερα καταγγέλλει πολιτικές διώξεις των εργαζομένων οι οποίοι ανέδειξαν τα προβλήματα με τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου και αναφέρει ως πλεον χαρακτηριστική την περίπτωση της προϊσταμένης των χειρουργείων. “Εκδιώκεται από το χειρουργείο μετά από πιέσεις και απειλές που έχουν εκτοξευτεί σε βάρος της, επειδή αναδείκνυε τις ελλείψεις χειρουργικών υλικών, τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες των χειρουργείων”, αναφέρεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Για το θέμα έχει σταλεί έγγραφη αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα από τους γιατρούς του χειρουργικού τομέα. "Η απομάκρυνση της σημερινής προϊσταμένης από το χειρουργείο, θα επιφέρει πολλαπλά αδιέξοδα και δυσλειτουργία στα όρια της αδυναμίας ασφαλούς διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται συνολικά για το νοσοκομείο μας, τους πολίτες και τους επισκέπτες στο νησί μας. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση είναι όχι μόνο άστοχη αλλά και αναίτια αφού στην συγκεκριμένη συνάδελφο είχαν από καιρό ασκηθεί πιέσεις, απειλές για δίωξη και υποδείξεις για συμμόρφωση με αιτιολόγηση τις έγγραφες αναφορές της για προβλήματα, ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα χειρουργεία, μαζί με προτάσεις για την αντιμετώπιση τους, ακριβώς δηλαδή γιατί δεν έκανε τίποτα λιγότερο από το καθήκον της με προσήλωση στο αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δουλειά της, στο νευραλγικής σημασίας πόστο στο οποίο υπηρετούσε" αναφέρουν οι γιατροί του χειρουργικού τομέα στην αναφορά τους.

Τέλος, η Ομοσπονδία αναφέρεται σε ομολογία του διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, ότι δεχόταν πιέσεις επί εννεάμηνο από τη διοίκηση για τιμωρητική μετακίνηση της εν λόγω προϊσταμένης, επειδή όπως παραδέχτηκε στοχοποιήθηκε από τον κ. Πολάκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.