Neo

Κατάργηση του ΠΑΣΟΚ …έναν χρόνο μετά

Τα πρώτα γενέθλια από την προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ δια στόματος Φώφης Γεννηματά, χθες, θυμήθηκε ο τελευταίος γραμματέας του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης. Καθώς και το γεγονός ότι το συνέδριο αυτό έκτοτε …αγνοείται.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Στέφανος Ξεκαλάκης θύμισε ότι ήταν 25 Απριλίου του 2017 όταν προκηρύχθηκε έκτακτο συνέδριο ΠΑΣΟΚ, με την επιλογή της Φώφης Γεννηματά τότε να καλωσορίζεται από το σύνολο των μελών του κόμματος ως μία δημοκρατική λύση. «Έναν χρόνο μετά ακόμα αγνοείται…», έγραψε, «ίσως γιατί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, εφόσον τηρηθεί και δεν καταστρατηγηθεί όπως συμβαίνει από τις 25/4/2017 μέχρι σήμερα, προβλέπει εκλογή όλων των συνέδρων από τη βάση των μελών του κόμματος, εκλογή κεντρικής επιτροπής από το σώμα του συνεδρίου και εκλογή Γραμματέα και πολιτικού συμβουλίου από την Κεντρική Επιτροπή», όπως λέει.

Πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, σημειώνει με νόημα ότι «οι δημοκρατικά εκλεγμένοι ποτέ δεν είναι χειραγωγήσιμοι», αφήνοντας αιχμές για την επιλογή σύνθεσης των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής χωρίς εκλογές. Ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, κάνει λόγο για «επί της ουσίας κατάργηση του ΠΑΣΟΚ», που αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα του νέου εγχειρήματος. «Έτσι, τη διάλυση που δεν επέτυχαν το ’89 και μεταγενέστερα δεξιοί και αριστεροί, τη συντέλεσαν με τις πράξεις και τις πολιτικές τους επιλογές τα τελευταία χρόνια γόνοι και επίγονοι», καταλήγει.  Και ο νοών, νοείτω…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.