ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες και πιπεριές

Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο κατσικάκι με πατάτες και πιπεριές με κόκκινη σάλτσα. Απλό και πολύ εύκολο στη παρασκευή του, εξαιρετικά νόστιμο στη γεύση του.

Υλικά

  • 2 κιλά κατσικάκι
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 πατάτες, τεμαχισμένες
  • 4 πιπεριές κόκκινες, τεμαχισμένες
  • 120 ml κρασί λευκό
  • 400 γρ ντομάτα , τριμμένη
  • 1 κ.γ κουρκουμά σκόνη
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2/4 φλ. μαϊντανό, τα φύλλα, χοντροκομμένα
  • 2/4 φλ. κόλιανδρo, τα φύλλα,  χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σταδιακά τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, για να θωρακιστεί και να κρατήσει τα υγρά του, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με καπάκι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το κρέας και μόλις πάρει θερμοκρασία, σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, τον κουρκουμά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC.

Μόλις πάρει το φαγητό βράση, τοποθετούμε το σκεύος σκεπασμένο με το καπάκι στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 5 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 οC.

Σιγοψήνουμε το φαγητό για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Αφαιρούμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.