ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στα «Παραπολιτικά»

Kικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυσανεξία στην τάξη και την ασφάλεια

Για ανακολουθία δηλώσεων των υπουργών, άστοχες επιλογές και εσφαλμένες εκτιμήσεις κατηγορεί την κυβέρνηση ο Βασίλης Κικίλιας σχετικά με τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως μία σοβαρή, υπεύθυνη και αποφασισμένη ηγεσία πρέπει να προλαμβάνει τις κρίσεις, στη συνέχεια να τις αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και τέλος να απαντά εκεί που χρειάζεται. "Η Ελλάδα έχει διπλωματικές, συμμαχικές, διμερείς δυνατότητες τις οποίες οφείλει να αξιοποιήσει, όπως επίσης και υψηλού επιπέδου έμψυχο υλικό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η ελληνική κοινωνία διέπεται από πατριωτισμό και ιδανικά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τα παραπάνω πλεονεκτήματα της χώρας, αλλά αντιθέτως, παρατηρούμε ανακολουθία δηλώσεων των αρμόδιων υπουργών, άστοχες επιλογές και εσφαλμένες εκτιμήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και πίστη την εθνική θέση" δηλώνει χαρακτηριστικά. Όπως λέει μάλιστα "οφείλουμε να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο, αλλά παράλληλα, να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο".

Αναφερόμενος στα θέματα Ασφάλειας ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως την περίοδο της δικής του θητείας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Σαμαρά υπήρχαν εμφανή και μετρήσιμα αποτελέσματα στον τομέα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, της εγκληματικότητας, του προσφυγικού/μεταναστευτικού και της ασφάλειας του πολίτη κάτι που, όπως δηλώνει, βασιζόταν κυρίως στην ικανότητα και το σθένος των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας. "Δυστυχώς, η κατάσταση έχει χειροτερεύσει ραγδαία από τότε, με αποτέλεσμα στις γειτονιές της Αθήνας και της Αττικής, οι πολίτες να ζουν υπό το κράτος του φόβου. Ο πρώτος νόμος Τσίπρα, ήταν να ανοίξει τις φυλακές, αφήνοντας ελεύθερους ποινικούς και τρομοκράτες. Η Ελληνική Αστυνομία δεν αφήνεται να κάνει τη δουλειά της. Αντιθέτως, εμποδίζεται απροκάλυπτα, όπως στις περιπτώσεις του Ρουβίκωνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυσανεξία στην τάξη και την ασφάλεια και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Είναι δέσμευσή μας, από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης, να μαζέψουμε το μπάχαλο που επικρατεί. 'Αλλωστε, επενδύσεις και άρα ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, δε μπορούν να γίνουν, χωρίς ασφάλεια και σταθερότητα" δηλώνει ο κ. Κικίλιας.

Τέλος ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως κορόιδεψε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως λέει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα επιστρέψει το 50% των αναδρομικών της απόφασης του ΣτΕ στα εν ενέργεια και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ παράλληλα, έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, την κατάθεση ενός νέου μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.