ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κολοκυθάκια με ντομάτες και γραβιέρα στο φούρνο

Kolokythakia

Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για όλη την οικογένεια με κολοκυθάκια, ντομάτες και γραβιέρα. Ένα καλοκαιρινό και ελαφρύ γεύμα με έμφαση στα εποχιακά λαχανικά.

Υλικά

  • 500 γρ. κολοκυθάκια
  • 600 γρ. ντομάτες
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 2/3 φλ ελαιόλαδο
  • ρίγανη, κατά βούληση
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, κατά βούληση

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε χοντρές φέτες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μια στρώση ντομάτες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγη γραβιέρα.

Βάζουμε από πάνω μία στρώση ψωμί και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο.

Συνεχίζουμε έτσι σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο.

Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160 oC.

Ψήνουμε για 45 λεπτά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο προς το τέλος του χρόνου.

Αφαιρούμε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρουμε, είτε όσο είναι ζεστό, είτε το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.